Wij zijn geselecteerd voor de Trouw Duurzame 100!


Update: onze beweging is geëindigd op nr. 57! We zijn zeer vereerd met deze plek en blij met alle publiciteit. Met wethouder Barbara Boudewijnse en een aantal werkgroepleden zijn we de 10e naar Pakhuis de Zwijger gegaan voor het interessante programma en de uitreiking. Het is echt de moeite waard om het Pakhuis te bezoeken. Hun programmering kun je hier vinden.

In juni hebben we de stoute schoenen aangetrokken en onze beweging opgegeven voor de Trouw Duurzame 100. Bijzonder aan deze editie is dat het een lijst is van onderop, van burgers die het heft in eigen handen nemen en zelf een duurzaam initiatief opzetten. Precies wat we binnen onze beweging proberen te doen.

Zojuist hebben we het goede nieuws gehoord dat we geselecteerd zijn! We weten niet op welke plaats we staan maar eigenlijk is elke plek goed. Dit hebben we samen met jou voor elkaar gekregen. Dat we geselecteerd zijn is een aanmoediging voor alle bouwers aan onze beweging; bewoners, ondernemers, gemeente en maatschappelijke instellingen.

In de loop van de komende weken zal duidelijk worden op welke plaats we zijn geëindigd. Zodra we meer weten dan horen jullie het meteen. De hoogste plaatsen in de top 100 worden bekend gemaakt op 10 oktober in Pakhuis de Zwijger. Een gratis kaartje reserveer je op: https://dezwijger.nl/programma/festival-trouw-duurzame-100

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

wijkambassadeur_edited.jpg

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.