Schooldag van de Duurzaamheid - 10 oktober


Werk je op een basisschool in Gooise Meren of ken je een school die op 10 oktober aandacht wil besteden aan de Dag van de Duurzaamheid? Geef je dan op voor de jaarlijkse voorleesactie. Ieder jaar doen 5000 scholen uit heel Nederland mee aan de Dag van de Duurzaamheid in het Onderwijs. Ook is er dit jaar weer de voorleesactie, waarin op school het verhaal ’Sem en Saar geven positieve energie’ wordt voorgelezen. Scholen kunnen zich aanmelden en ontvangen kosteloos het boek dat geschikt is voor groep 3 tot en met 8. Daarnaast zijn dit jaar ook extra gastlessen te reserveren waar de kinderen een game spelen op het digibord met de zeven Kinder Global Goals als centraal thema. Je kunt ook aanmelden als voorlezer of als gastdocent. Alle info kun je hier vinden.

Op de NME-wijzer Gooi en Vechtstreek vind je het lokale, educatieve aanbod voor BO/VO/BSO waaronder activiteiten, lessen en materialen dat kinderen laat kennismaken met natuur, milieu, landschap en cultuurhistorie van hun eigen omgeving. Via deze wijzer kunnen scholen en BSO's gemakkelijk het aanbod vinden van de organisaties in de regio en zich online aanmelden voor lesmateriaal, excursies, workshops of gastlessen.

Op GroenGelinkt vind je het landelijke aanbod. Zij maken educatief aanbod vindbaar voor leerkrachten en docenten. Wil je een gastles vinden over plastic soep die geschikt is voor groep 6 van de basisschool? Op de website vind je als docent precies wat je zoekt. Via de zoekfunctie is het mogelijk om het aanbod te filteren op thema, educatieve activiteiten bij jou in de buurt en gratis of betaald aanbod.

Duurzame PABO is het netwerk van pabo’s en basisscholen die actief bezig zijn met duurzame ontwikkeling in het onderwijs.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.