top of page

Artikel

Schooldag van de Duurzaamheid - 10 oktober


Werk je op een basisschool in Gooise Meren of ken je een school die op 10 oktober aandacht wil besteden aan de Dag van de Duurzaamheid? Geef je dan op voor de jaarlijkse voorleesactie. Ieder jaar doen 5000 scholen uit heel Nederland mee aan de Dag van de Duurzaamheid in het Onderwijs. Ook is er dit jaar weer de voorleesactie, waarin op school het verhaal ’Sem en Saar geven positieve energie’ wordt voorgelezen. Scholen kunnen zich aanmelden en ontvangen kosteloos het boek dat geschikt is voor groep 3 tot en met 8. Daarnaast zijn dit jaar ook extra gastlessen te reserveren waar de kinderen een game spelen op het digibord met de zeven Kinder Global Goals als centraal thema. Je kunt ook aanmelden als voorlezer of als gastdocent. Alle info kun je hier vinden.

Op de NME-wijzer Gooi en Vechtstreek vind je het lokale, educatieve aanbod voor BO/VO/BSO waaronder activiteiten, lessen en materialen dat kinderen laat kennismaken met natuur, milieu, landschap en cultuurhistorie van hun eigen omgeving. Via deze wijzer kunnen scholen en BSO's gemakkelijk het aanbod vinden van de organisaties in de regio en zich online aanmelden voor lesmateriaal, excursies, workshops of gastlessen.

Op GroenGelinkt vind je het landelijke aanbod. Zij maken educatief aanbod vindbaar voor leerkrachten en docenten. Wil je een gastles vinden over plastic soep die geschikt is voor groep 6 van de basisschool? Op de website vind je als docent precies wat je zoekt. Via de zoekfunctie is het mogelijk om het aanbod te filteren op thema, educatieve activiteiten bij jou in de buurt en gratis of betaald aanbod.

Duurzame PABO is het netwerk van pabo’s en basisscholen die actief bezig zijn met duurzame ontwikkeling in het onderwijs.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page