top of page

Artikel

Gratis kaartje lezing in Bussum van Correspondent klimaat: Jelmer Mommers


UPDATE: in een razend tempo zijn alle gratis kaartjes vergeven. Maar kom vooral, via de bibliotheek kun je nog een kaartje aanschaffen.
In het debat over de wereldwijde opwarming lijkt iedereen zijn eigen feiten te hebben, en zich in zijn eigen kamp terug te trekken. Hoe erg wordt het echt? En wat kunnen we doen? Klimaatjournalist bij onder andere De Correspondent, Jelmer Mommers, brengt de nuance én hoop terug in het klimaatdebat. Samen met de bibliotheek Gooi en Meer hebben we Jelmer uitgenodigd om aanstaande dinsdag 3 december een lezing te geven over zijn boek en is er ruimte om Jelmer vragen te stellen. Wil je hierbij zijn, stuur dan een mail naar info@samen-sneller-duurzaam.nl Wees er snel bij, want we hebben maar 20 kaartjes (één p.p.) te vergeven. Reguliere kaartjes kun je online bij de bibliotheek kopen.
Wat kun JIJ doen?
De titel van het boek 'Hoe gaan we dit uitleggen?' is ook een persoonlijke vraag. Wat kun je zelf doen? Wat kan jij doen als jezelf recht in de spiegel aankijkt en over 20/30 jaar een goed verhaal te hebben? Jelmer: "Je kunt er op verschillende niveaus naar kijken. Eén ding is meedoen op een manier die verdergaat dan; oh ja het klimaat dat is deprimerend, ik weet niet wat ik daar aan kan doen en gaat waarschijnlijk mis. Ik denk dat we dat ons niet meer kunnen permiteren. En je hebt al invloed; je consumeert elke dag, je gaat op een bepaalde manier op vakantie. Als je het over laaghangend fruit hebt moet je geen vlees meer eten. Dat is verreweg de grootste impact die je elke dag hebt op het milieu. En overstappen op een energieleverancier die hier in Nederland duurzame energie produceert (kijk op de Groene Stroom Checker), waar bankier je, hoe investeert jou pensioenfonds door aan je werkgever te vragen? Dus proberen om je invloed als consument of als iemand die geld uitgeeft of spaart aan te wenden om dingen te veranderen. Hoe je reist is ook een belangrijke, als je elke dag de auto pakt of veel vliegt. Dat zou minder normaal moeten worden.
Rutger Bregman en Jesse Frederik van De Correspondent hebben een werkelijk fantastisch podcast over heel diverse onderwerpen. Wat heel prettig is, is dat ze gewoon een heel open gesprek hebben met elkaar en niet bang zijn om mee te gaan met de ander. Soms schuift er een gast zoals in dit geval Jelmer Mommers, beluister de podcast hier om je voor te bereiden op de lezing van dinsdag.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page