top of page

Artikel

Vanaf zaterdag 8 dagen zwerfvuil opruimacties in Gooise Meren


Update, alle opruimacties zijn afgelast. De Bermbende gaat in afgeslankte vorm wel door en heeft genoeg deelnemers. De Muiderberg Beach Clean Up gaan niet gezamenlijk opruimen maar Jimmy Fock roept iedereen op om vooral met je kinderen op zwerfafval jacht te gaan en daar een video van te maken. Het meest gelikete filmpje wint een wasteboard, een skateboard van gerecycled plastic. Uploaden kan op haar Facebookpagina. Een nieuw onderdeel op de website zijn de initiatieven. We gaan het binnenkort bijwerken maar er staan nu al een aantal mooie initiatieven op waaronder 'Gooise Meren zwerfvuilvrij'. Binnen dit initiatief bundelen we allerlei projecten om zwerfvuil tegen te gaan. Ook kun je jezelf op onze lokale kaart zetten als Zwerfvuil Ambassadeur. Dan adopteer je je straat of buurt en wordt je het aanspreekpunt voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen. Op de landelijke kaart van Nederland Schoon kun je ook aangeven waar je opruimt.

Wist je trouwens dat scholieren van het Vitus College Bussum, het Goois Lyceum en het Willem de Zwijger College vanaf half maart wekelijks de beruchte snoeproutes gaat opruimen? En geloof ons dat als je weet hoe irritant het is om een peuk op te rapen, je deze ook minder snel op straat gooit.

Atletiekvereniging AV Tempo deed vorig jaar voor het eerst mee aan de World Cleanup Day. Ze zijn zo enthousiast geworden dat ze dit jaar opnieuw ploggend met de zaterdaggroepen de natuur gaan opruimen onder het motto: "We genieten immers iedere week weer van deze prachtige natuur, dus waarom zouden we daar niet iets voor terugdoen'. De gemeente stelt opruimmiddelen (vuilniszakken, veiligheidshesjes, grijpers, handschoenen) beschikbaar. Deze kun je ophalen bij de gemeentewerf, op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur. Stuur voor 16 maart een mail naar gooisemerenschoon@gooisemeren.nl Vermeld hierin het aantal deelnemers, waar de opruimactie plaatsvindt en op welke dag en hoe laat je de spullen ophaalt. Bellen kan ook naar 035-207 00 00.

Aan de vooravond van een 8-daagse opruimactie vanaf dit weekend, houden we morgen in deMess Naarden een Duurzaamheidscafé over zwerfafval. Reserveer hier snel je gratis kaartje want er is beperkt plek.

Komende acties zijn:

  • 14 t/m 21 maart: de 11e editie van de Bermbende, kijk in onze agenda voor de startlocaties per dag.

  • 28 maart: de 4e editie van de Muiderberg Beach Clean Up.

  • 21 maart: Landelijke Opschoondag

Foto: Muiderberg Beach Clean Up 2019

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page