top of page

Artikel

Lokale hulp, beweging en verdieping in coronatijd


Update: dit bericht wordt continu bijgewerkt. In deze onzekere tijden ploppen prachtige initiatieven op. Een aantal daarvan hebben we hieronder verzameld nu alle fysieke bijeenkomsten zijn geannuleerd. Wij denken dat er behoefte is aan contact, beweging, verdieping en hulp. Heb je een aanvulling? Laat het ons weten via info@samen-sneller-duurzaam.nl

Hulp geven/krijgen

 • Bussum Corona helpt en Corona hulp voor mensen in Naarden zijn twee Facebook pagina's waarop mensen een luisterend oor aanbieden, boodschappen te doen, de hond uit te laten of op te passen.

 • Beemotion op de Laarderweg in Bussum biedt, samen met Daan Gorter uit Naarden, alle ondernemers die zwaar getroffen zijn door de gevolgen van het corona virus kosteloos hulp aan. Zij maken websites en webshops, video's en commercials en hulp met social media. Meer info: info@beemotion.nl

 • De lokale maatschappelijk organisatie Versa Welzijn heeft al haar fysieke activiteiten stilgelegd. Online en per telefoon gaan ze beperkt door. Hier vind je meer info en hoe je mee kunt helpen of hulp kunt vragen. De vrijwillige thuishulp is uitgebreid, elke werkdag zijn ze bereikbaar tussen 10-16 uur op 035-6947455 voor hulp bij boodschappen, telefoonmaatje of andere praktische vragen.

 • De Ondernemersvereniging Gooise Meren heeft een online Corona loket opgezet voor ondernemers die door de maatregelen en/of het corona virus zelf in de problemen zijn en/of komen. Vrijwilligers met fiscale en juridische expertise zijn zeer welkom.

 • De Voedselbank is gesloten en geeft boodschappencheques aan haar klanten. Een donatie kun je hier doen.​

 • Bussumer Antoine Hermans van Huize Hermans is een fantastische cateraar die zijn tijd goed door in de Corona crisis gratis versgemaakte soepen te brengen naar mensen die het nu extra moeilijk hebben door eenzaamheid, ziekte of andere redenen. Er zijn al weer veel aanmeldingen maar er kunnen er nog meer bij! Laat Antoine weten wie je wilt verblijden hiermee, het liefst een Whatsapp bericht naar 06-52006070.

 • Een aanvulling op de hulp van de Vrijwilligerscentrale en de Vrijwillige Thuishulp van Versa is de website gooisemerenvoorelkaar.nl Naast kwetsbare mensen hebben ook mensen die werken in de zorg, politie, supermarkt en andere vitale beroepen het zwaar. Via deze site kun je hulp aanbieden.

 • Vrijwilligers uit het netwerk Toffe Peren - bestaande uit ervaringsdeskundigen, Herstelnetwerk Gooi en Vechtstreek, GGZ Centraal, Kwintes, MEE, Maatjesproject en Versa Welzijn - koken tijdens de coronasituatie voor inwoners in Gooise Meren en Hilversum e.o. die nu een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.Er wordt op woensdag en vrijdag gekookt in de keuken van het gemeentehuis in Bussum. Wie het Netwerk wil ondersteunen kan dit doen in de vorm van bijvoorbeeld: voedsel, maaltijdbakjes, verpakkingsmateriaal of een donatie. Hiervoor kun je mailen naar Ahmet Turkmen. Jongeren

 • Met de challenge #beteranderhalvemeter daagt STAD Gooi jongeren uit om de tofste filmpjes te maken met huis- tuin- en keukenspullen, want ja, het is natuurlijk niet de bedoeling dat we alsnog de straat op gaan om die filmpjes te maken. Beweging

 • De Bussumse healthclub Squash & Wellness heeft een groot aantal trainingen online gezet. Zowel voor beginners als gevorderden. Van yoga tot full body workout.

 • Gooise Meren Beweegt plaatst de komende weken dagelijks content op het gebied van bewegen & een gezonde leefstijl. Natuur

 • Lucas Mol van De Groene Afslag wandelt met boswachter Mirjam door het Goois natuurreservaat.

 • Bij de Vogelbescherming zie je welke tien vogels het meest voorkomen in jouw straat. Ook kun je hier live broedende vogels volgen zoals een ooievaar en een steenuil. Muziek

 • De Gooische Muziekschool en Stichting Gooise Culturele Evenementen hebben de Mobiele Muziek Box op locatie, niet alleen voor verpleeghuizen en woongroepen maar ook voor mensen die nu aan huis gekluisterd zijn. Bijvoorbeeld omdat ze deur niet uit durven of mogen of omdat zij in een risicogroep vallen. Wil je iemand verrassen met een optreden stuur dan een mail naar stichtinggce@gmail.com of kijk op de site: www.stichtinggce.nl Lokaal eten

 • Help je lokale restaurants en lunchrooms. Velen zijn een thuisbezorgservice begonnen. Bel je favoriete restaurant en vraag of ze tijdelijk thuisbezorgen, bestellen via Whatapp, betalen met een Tikkie en klaar.

 • De slager, vishandel, kaasboer, groenteboer op de Landstraat in Bussum hebben zich online verenigd. Je kunt rechtstreeks bij de winkel per telefoon bestellen of in één keer via landstraatthuis@gmail.com Bestellen voor 11 uur en bezorging tussen 16-17.30 dezelfde dag. Bellen kan ook: 06-17224660 Er geldt geen minimum bedrag maar je moet bij minimaal drie winkels bestellen.

 • Het Naardense Landlunch levert normaliter aan het bedrijfsleven maar nu kunnen ook particulieren betstellen. Je kunt ambachtelijke, biologische en een aantal lokale ontbijt- en lunchproducten bestellen.

 • Een aantal lokale ondernemers is aangesloten bij Too Good To Go zoals bijvoorbeeld Eko Plaza en Stricks Bakery. Elke dag plaatsen ze onverkocht voedsel in deze app die je tegen een sterk gereduceerde prijs kunt ophalen. Alleen pinbetaling is mogelijk. Verdieping

 • Wij zijn lid en fan van De Correspondent, bijzondere podcasts over veelal maatschappelijke onderwerpen beluister je hier.

 • IDFA zet 302 gratis documentaires online uit 2008-2019.

 • Bij de Luisterbieb kun je gratis luisterboeken downloaden.

 • VPRO Tegenlicht uitzending 'Virus vergezicht' met trendforecaster Lidewij Edelkoors; hoe kan de ‘quarantaine-ervaring’ ons wijzer maken? En wat is er nodig om deze crisis nu eens wél als een kans te benutten, voor blijvende verandering?

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page