top of page

Artikel

Nieuw in Bussum: de Plantenbieb


Plantjes in de plantenbieb in Bussum.

Joepie, Bussum heeft nu ook haar eigen bieb! Geen bibliotheek voor boeken maar een heuse plantenbieb. Marith Hilte heeft in haar voortuin, op de Parmentierstraat 8 in Bussum, een kastje neergezet waar iedereen naar hartenlust zaden, stekjes en planten kan ruilen. Het principe is ruilen; pak een plantje en zet er een ander voor in de plaats terug en schrijf erbij welke plant of zaad het is. Heb je niks om terug in de kast te zetten? Dan mag je af en toe prima een plantje meenemen. Donaties zijn ook welkom, aangezien ze niet altijd genoeg hebben om de bieb aan te vullen.

Voor degene met een kleinere tuin of zonder tuin is er ook genoeg te ruilen, onder andere graslelie, vrouwenmantel, munt, judaspenning, hoya, akelei, sedum burrito, lavendel, paksoi, en citroenmelisse. Voor de ruilers onder ons met een grotere tuin staat er momenteel een zwarte den, Robinia, Anna Pauwlona boom en laurierkers in de bieb. Volg Marith en haar plantenbieb op Facebook.

Ga je ook een plantenbieb in je voortuin neerzetten? Laat het ons weten.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page