Plantenbieb Bussum


Zo leuk, naast de gewone bieb is ook de plantenbieb overgewaaid naar Gooise Meren. Op de Parmentierstraat 8 in Bussum zijn Marith Hilte en Joy Draiki begin juni, met hulp van de vader van Marith, een plantenbieb begonnen.

Plantjes in de plantenbieb op de Parmentierstraat in Bussum.

Het principe in de bieb is dat je ruilt; pak een plantje en zet er een ander voor terug (schrijf er bij welke plant het betreft). Heb je niks om terug in de kast te zetten? Dan mag je af en toe prima een plantje meenemen. Donaties zijn ook welkom, aangezien wij niet altijd genoeg heb om het aan te vullen. En tuingereedschap, wc-rolletjes om stekjes in op te kweken of een zakje potgrond zijn ook heel welkom.

Start je eigen plantenbieb!

Inmiddels is de tweede plantenbieb in Bussum opgericht. Deze editie is ieniemie maar niet minder mooi en staat op de T.B. Huurmanlaan 4 in Bussum. Kom lekker ruilen en woon je wat verder weg, begin gewoon een plantenbieb in je eigen voortuin, zo leer je ook nog eens de buurt beter kennen.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een stuk groen van de gemeente adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Kun je contacten of hulp bij een businessplan gebruiken voor een duurzaam initiatief? Mail ons, vinden we fijn!

Word ook zwerfvuilambassadeur

Feline van Raaijen.png

In meer dan 273 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfafval opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Check hier op welke grond jouw huis staat en lees wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.

Biologische zaden, planten, bomen en nog veel meer vind je op de BioTuinWijzer. Ook voor inspiratie en hulp bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een eigen (biologisch-ecologische) tuin, balkon of dakterras.

Bedankt voor je aanmelding!