Nieuw in Gooise Meren: de Buren-Energie Karavaan


Logo van bewonersplatform RemCom Naarden.

Update: helaas wordt de Karavaan uitgesteld in verband met het coronavirus.

Hoelang kan een woning verwarmd worden met één enkeltje Amsterdam- New York? Of welke maatregel levert meer besparing op? A) de tussendeuren dichtdoen of B) de thermostaat een graadje lager? Op deze vragen en veel meer krijg je antwoorden bij de Buren-Energie Karavaan.

Met het nieuwe initiatief Buren-Energie Karavaan komt het buurtteam Duurzaam RemCom geheel coronaproof naar je toe deze zomer! Buren-Energie Karavaan draait om energie; voor en door elkaar. De Karavaan trekt door de RemCom wijken om buren en bewoners op ludieke wijze bewuster te maken van het eigen energieverbruik en duurzaamheid. Door middel van een energiespel, energiecoaches van Wattnu en het Duurzame Rad van Fortuin met interessante vragen krijgt je meer inzicht in wat jezelf en met elkaar kan bijdrage aan een duurzame toekomst van onze eigen wijken.

Ben je er al klaar voor om in actie te komen? Kom dan ook langs bij de Karavaan, want in oktober start er weer een collectieve inkoopactie voor isolatiemaatregelen (muur, vloer/bodem en ramen). Bij de Karavaan kunnen we je hierover meer vertellen en kan je gelijk je interesse in een vrijblijvende offerte kenbaar maken. Tevens is er een interessante voucher actie voor kleine maatregelen. Bij deze actie zijn vouchers van 50 euro beschikbaar zijn die vrij te besteden zijn aan kleine energiebesparende maatregelen. En dit allemaal onder het genot van een drankje!

De Karavaan slaat voor het eerst haar tenten op tussen 16:00-18:00 uur op de volgende locaties: - 6 september in het park aan de Oud Blaricummerweg (Componisten Kwartier)

- 27 september aan de kopse kant van het ‘Meertje van Vlek’ (Rembrandtpark)

We zien en spreken elkaar graag op één van de locaties. Wees welkom!

Buurtteam Duurzaam RemCom Britta, Toon, Wim en Karin

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.