Robinsons tuinbonen-adoptie-project


De 9-jarige Robinson heeft een groen project van haar Bussumse Montessorischool vertaald naar een inventief project om geld op te halen voor het goede doel. Bij Robinson kon je liefdevol opkweekte tuinbonen adopteren voor 5 Euro per plantje. Het liep storm en inmiddels zijn de tuinboontjes opgehaald en het bedrag overgemaakt op rekening van het Wereld Natuur Fonds. Er zijn dus geen tuinbonen meer te adopteren maar laat je vooral inspireren door dit geweldige meisje om je eigen duurzame/groene adoptieproject te starten.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

wijkambassadeur_edited.jpg

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.