top of page

Artikel

Yuverta Naarden verduurzaamt!


Gevonden zwerfvuil door leerlingen van het Wellantcollege Naarden.

Afgelopen week zijn de eerstejaars van Yuverta Naarden hun schoolloopbaan goed gestart met duurzame projectdagen. Hoe kunnen we samen zwerfvuil verminderen, beter afval scheiden en bewuster omgaan met energie? Tijmen Sissing – The Trash Packer, liet de leerlingen zien hoe zij zelf het verschil kunnen maken als het gaat om zwerfafval.

Vervolgens gingen ze in workshops aan de slag over afval scheiden, zwerfafval, E-waste, energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Yuverta Naarden geeft zo niet alleen een boost aan duurzaamheid, de leerlingen gaan er ook een vervolg aan geven. Zo zijn zij in kader van Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij, ambassadeur geworden van een schoongebied. Dat houdt in dat zij de snoeproute tussen school en de winkels zwerfvuil vrij gaan houden.

Nieuwe energie coaches junior

Tientallen leerlingen kregen bovendien een mini-cursus van Energiecoaches van energiecoöperatie Wattnu en hebben het certificaat van Energie Coach Junior behaald. Zij gaan de challenge aan door met hun ouders of iemand anders in de familie of buurt in gesprek te gaan over hoe je met kleine aanpassingen energie kunt besparen. Bewoners worden op weg geholpen met een waardebon van €50 voor energiebesparende producten. Meer informatie hierover vind je hier. UPDATE 28 februari 2024: deze waardebon actie is verlopen.

Het programma is opgezet in samenspraak met docenten van het Wellantcollege en werd mede mogelijk gemaakt door gemeente Gooise Meren, Samen Sneller Duurzaam en de lokale energiecoöperatie WattNu.

Ook ambassadeur worden van een schoongebied? Stuur dan een mail naar gooisemerenschoon@gooisemeren.nl Kijk voor meer informatie op Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page