Wellantcollege verduurzaamt!


Gevonden zwerfvuil door leerlingen van het Wellantcollege Naarden.

Afgelopen week zijn de eerstejaars van het Wellantcollege in Naarden hun schoolloopbaan goed gestart met duurzame projectdagen. Hoe kunnen we samen zwerfvuil verminderen, beter afval scheiden en bewuster omgaan met energie? Tijmen Sissing – The Trash Packer, liet de leerlingen zien hoe zij zelf het verschil kunnen maken als het gaat om zwerfafval.

Vervolgens gingen ze in workshops aan de slag over afval scheiden, zwerfafval, E-waste, energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Het Wellant college geeft zo niet alleen een boost aan duurzaamheid, de leerlingen gaan er ook een vervolg aan geven. Zo zijn zij in kader van Gooise Meren 100% zwerfvuil vrij, ambassadeur geworden van een schoongebied. Dat houdt in dat zij de snoeproute tussen school en de winkels zwerfvuil vrij gaan houden.

Nieuwe energie coaches junior

Tientallen leerlingen kregen bovendien een mini-cursus van Energiecoaches van energiecoöperatie Wattnu en hebben het certificaat van Energie Coach Junior behaald. Zij gaan de challenge aan door met hun ouders of iemand anders in de familie of buurt in gesprek te gaan over hoe je met kleine aanpassingen energie kunt besparen. Bewoners worden op weg geholpen met een waardebon van €50 voor energiebesparende producten. Meer informatie hierover vind je hier.

Het programma is opgezet in samenspraak met docenten van het Wellantcollege en werd mede mogelijk gemaakt door gemeente Gooise Meren, Samen Sneller Duurzaam en de lokale energiecoöperatie WattNu.

Ook ambassadeur worden van een schoongebied? Stuur dan een mail naar gooisemerenschoon@gooisemeren.nl Kijk voor meer informatie op Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.