Petitie klein wonen op Buurtschap Crailo


Een groep inwoners van Gooise Meren, Hilversum en Laren is een professioneel burgerinitiatief gestart om klein wonen op Buurtschap Crailo mogelijk te maken. Dit initiatief zet zich vooral in om op het Buurtschap op een andere manier willen wonen en leven dan gewoon is. Klein Crailo wil gebruik maken van de kracht van de natuur, de nieuwste technologieën om de footprint te beperken. Ze willen compact met elkaar wonen waardoor de bewoners van Klein Crailo meer ruimte en tijd hebben om zich in te zetten voor de wereld om hen heen, elkaar te helpen waar nodig met raad en daad en bewust afhankelijk zijn van gezamenlijke voorzieningen.

Doelgroep Klein Crailo

Klein Crailo staat open voor iedereen: jong, ouder, alleen of samen. Wat ze vragen is dat je je in wilt zetten voor het Buurtschap Crailo en voor Klein Crailo in het bijzonder. Dat je duurzaam leven belangrijk vindt, en houdt van een beetje reuring om je heen.

Teken de petitie!

In maart 2020 zijn in de gemeenteraden van Gooise Meren, Laren en Hilversum moties aangenomen om haar colleges op zo kort mogelijke termijn een initiatievenprocedure voor Buurtschap Crailo op te stellen. Corona bracht een kink in de kabel maar nu willen ze vaart maken. Mede door middel van een online petitie waarin gepleit wordt voor kaders voor initiatieven die projectontwikkeling voor bouw in eigen beheer op Buurtschap Crailo omarmen; onder andere Klein Crailo dus.

Initiatiefnemer Klein Crailo, Alexey Pristupa: "Het is belangrijk dat we duidelijk maken dat er op Crailo ook ruimte voor burgerinitiatieven moet komen waar toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. Hiervoor moeten beleidskaders komen en uiteindelijk plekken in het bestemmingsplan. Wij proberen dit middels de petitie te bewerkstelligen. ​Je dromen waarmaken is hard werken. Iedere twee weken komen we bij elkaar, en combineren we onze kennis en kunde. Bijvoorbeeld kennis van duurzame technologie, materialen, stedenbouw, marketing en communicatie. We combineren onze netwerken om de mensen die voor ons belangrijk zijn op het goede moment te bereiken". Alexey en Bas Pronk vertellen in deze video waarom zij Klein Crailo zijn gestart. Wil je dit initiatief steunen, teken de petitie op: kleincrailo.nl/petitie

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.