top of page

Artikel

9 februari: word een circulaire coach

UPDATE 23 februari 2023: wegens groot enthousiasme houden we op donderdag 2 maart opnieuw een informatiebijeenkomst in de Bibliotheek Bussum van 19.30-21.00 uur op het Wilhelminaplantsoen 18. Vanaf 19.15 uur ben je welkom.

 

Deze donderdagavond gaan wij kijken of het mogelijk is om circulaire coaches in te zetten bij lokale bedrijven. Het doel? In kaart brengen hoe de onderneming een circulaire bedrijfsvoering kan implementeren.


In de Week van de Circulaire Economie houden we een informatiebijeenkomst in de bibliotheek Bussum voor iedereen die geïnteresseerd is om circulaire coach te worden of daar meer over wil weten. Je komt te weten wat een circulaire coach precies doet en hoe we je daarbij intensief gaan begeleiden. Het is de bedoeling dat er ook een ondernemer aanwezig is, zodat je meteen kunt meemaken wat een circulaire coaching inhoudt.


De circulaire coach helpt lokale bedrijven. Bedrijven spelen een cruciale rol in het realiseren van een circulaire economie, maar hebben nog relatief weinig kennis van toepassingen van circulair ondernemen. De circulaire coach bezoekt lokale bedrijven en gaat in gesprek met ondernemers welke circulaire toepassingen mogelijk zijn in hun specifieke bedrijfsomgeving.


Een aantal voorbeelden uit de praktijk

Denk bijvoorbeeld bij een restaurant aan het kopen van seizoensgebonden en lokale producten om vervoersafstanden en de CO2-uitstoot te beperken. Het minimaliseren van voedselverspilling door bijvoorbeeld halve porties aan te bieden of het hergebruiken van restjes in nieuwe gerechten. Of het composteren van voedselafval en dit te gebruiken als meststof voor de eigen tuin(en) of in een samenwerking met lokale boeren. Ook kan er gedacht worden aan een systeem voor hergebruik van oliën en vetstoffen.


Een makelaarskantoor kan kopers adviseren bij de verduurzaming van een aan te kopen pand. Mouthaan Makelaardij uit Naarden is daar heel fier op. Zorgen voor een papierloos systeem voor alle communicatie zoals bijvoorbeeld verkoopdocumenten en afspraken. Het verminderen van de reisbeweging door gebruik te maken van (eerste) digitale bezichtigingen en videoconferenties en implementatie van efficiënte verlichting en klimaatbeheersing middels een HVAC installatie.


Eigenlijk niet eens zulke 'ver van je bed' oplossingen maar ondernemers weten vaak niet waar ze moeten beginnen en wat er mogelijk is. Daarbij help je dus als circulaire coach.


Bijeenkomst donderdag 9 februari

De avond start om 19.30 in de Bibliotheek Gooi en Meer in Bussum op het Wilhelminaplantsoen 18. Je bent vanaf 19.15 uur welkom.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page