top of page

Artikel

Biologische groentes planten in het najaar


Bij kwekerij en hoveniersbedrijf Krijn Spaan in Kortenhoef kun je nog volop biologische groenteplanten kopen die je in het najaar in je (moes)tuin kunt zetten zoals diverse slasoorten, andijvie, boerenkool en palmkool. Ook kan er nog veel gezaaid worden zoals spinazie en snijbiet. Bij Krijn Spaan kun je bovendien ook biologische bloembollen kopen, weliswaar wat duurder dan gewone bollen maar beter voor het milieu. De kwekerij is een groot voorstander van het gebruik van eco-producten van Ecostyle en hanteert het motto 'tuinieren volgens de wetten van de natuur'. Dat houdt in dat ze geen bestrijdingsmiddelen of remstoffen gebruiken en ziektes en schimmels op een natuurlijke manier bestrijden.


Als je toch in Kortenhoef bent, ga dan vooral ook langs Kwekerij Kas&Co op de Kromme Rade 5 voor een prachtige collectie wilde, inheemse planten. De Groene Ruyter in Bussum heeft ook een selectie van Kas&Co te koop. Ook bij De Groene Afslag kun je een selectie van Kas&Co kopen. De website van Duurzaam Gooise Meren staat boordevol inspiratie voor een kindvriendelijke of bijvoorbeeld een onderhoudsarme tuin. Biologische zaden, planten, bomen en nog veel meer vind je op de BioTuinWijzer. Ook voor inspiratie en hulp bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een eigen (biologisch-ecologische) tuin, balkon of dakterras.


De dag van de honingbij

Morgen is het de dag van de honingbij! Vanwege hun cruciale rol in onze voedselproductie en biodiversiteit zet we de bij graag regelmatig in het zonnetje. Helaas hebben onze bijen het moeilijk. Door gewasbeschermingsmiddelen, klimaatverandering, stedelijke bebouwing en minder bloeiende planten in hun natuurlijke omgeving hebben ze onvoldoende voedsel om te overleven.


De bij heeft niet veel nodig. Zoemend langs je balkon is de bij op zoek naar de drie V’s: Voedsel , Veiligheid en een Verblijf. Maak jouw tuin en/of balkon bij-klaar en zet wat planten neer waar insecten van houden. Hang er gelijk een insectenhotel bij waar insecten een nestje in kunnen maken. Zo dragen we allemaal een beetje BIJ!


Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page