CV-ketel? Zet 'm op 60


Wethouder Barbara Boudewijnse zet haar cv ketel op 60 graden om energie te besparen.

Vandaag start de nieuwste campagne binnen het alsmaar uitdijende portfolio van de lokale energiecoöperatie Wattnu. Naast een verkenning voor een coöperatief warmtenet in Muiderberg, collectieve inkoopacties voor zonnepanelen en isolerende maatregelen zetten ze zich nu ook in voor het verlagen van de temperatuur van je CV-ketel. Het kost je één minuut om je ketel op 60 graden te zetten, je bespaart tot wel 60 euro per jaar én deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. Wethouder Duurzaamheid, Barbara Boudewijnse, gaf het startsein voor de campagne door haar eigen CV-keteltemperatuur op 60 gaden te zetten.


De meeste mensen weten niet dat CV-ketels standaard op de veel hogere fabrieksinstelling staan van 80 graden, maar veel efficiënter werken onder de 60 graden, zonder verlies van comfort. Wattnu start daarom deze week de campagne CV-ketel? Zet ‘m op 60. Een oproep aan iedereen in Gooise Meren om in een handomdraai veel geld, gas en dus CO2 te besparen. Alleen de temperatuur van het water in de radiatoren wordt verlaagd en niet van het tap- en douchewater. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een koude douche.


Op de website zetmop60.nl staat voor iedere CV-ketel een korte instructievideo, zodat je het makkelijk zelf kan doen.

CV ketel met daarop de tekst: CV ketel? Zet hem op 60 graden.

Foto Barbara Boudewijnse bovenaan artikel: Tom Loman


Morgen, 26 januari, organiseert Wattnu een online informatie bijeenkomst over isolerend glas gericht op de woningen in Naarden-Vesting. Kijk voor meer info in onze agenda.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.