De E-waste Race, inzamelen van elektronica door regionale school


Flyer van de E-waste race met daarop hoe je je afgedankte elektronische apparaten door de scholen kunt laten ophalen.

De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in de regio Gooi en Vechtstreek om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Zo kunnen onderdelen wellicht gerecycled worden. Tijdens de E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op ewasterace.nl/aanbieden/items Scholieren en buurtbewoners maken dan een afspraak om het afval thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee die op deze site worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint. Zo maakt de E-waste race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk!


Coronaregels voor het thuis laten ophalen:

  • Laat alleen spullen ophalen als je geen gezondheidsklachten heeft.

  • Zet jouw spullen bij het ophalen neer zodat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

  • Was je handen voor en na het ophaalmoment.Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.