Doe een Marie Kondo en laat deze maand rondslingerend elektronica ophalen door scholieren


Zeg nou zelf, van al die rondslingerende en ongebruikte snoeren, oude telefoons en kapotte dvd-speler krijg je toch geen plezier? Doe mee aan de E-waste race 2021! Tot en met 7 oktober kun je heel makkelijk elektronisch afval bij je thuis laten ophalen door scholieren van de Hoeksteen uit Bussum of de Oranje Nassauschool in Muiderberg.


Hoe het werkt is heel simpel; ga naar de website van E-waste Race, vul je postcode in. Selecteer wat je op wilt laten halen; kabels, mobiele telefoon, beeldscherm, computer en/of klein elektronica. Geef aan door welk schoolteam je het wilt laten ophalen en kies een datum een tijdvak.


Het opgehaalde elektronisch afval wordt hergebruikt. Maar dan moet het wel op de goede manier worden ingeleverd. Vandaar dat de E-waste Race is gestart, vorig jaar was er ook een race en toen hebben 96 teams in totaal maar liefst 218.506 items opgehaald! Het team dat de meeste items ophaalt wint een fijne schoolreis.

Foto: E-waste Race
Ondersteuning lokale duurzame initiatieven

Wil je een stuk groen van de gemeente adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Kun je contacten of hulp bij een businessplan gebruiken voor een duurzaam initiatief? Mail ons, vinden we fijn!

Word ook zwerfvuilambassadeur

Feline van Raaijen.png

Word zwerfvuil ambassadeur 

Inwoners ruimen zwerfafval op in meer dan de helft van alle 655 straten van Gooise Meren. Ook meehelpen? Geef je hier op.

Je kunt dan ook een afvalknijper aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Check hier op welke grond jouw huis staat en lees wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.

Biologische zaden, planten, bomen en nog veel meer vind je op de BioTuinWijzer. Ook voor inspiratie en hulp bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een eigen (biologisch-ecologische) tuin, balkon of dakterras.

Recente artikelen