top of page

Artikel

Doe een Marie Kondo en laat deze maand rondslingerend elektronica ophalen door scholieren


Update 15 oktober 2021: de in totaal tien basisscholen uit de Gooi- en Vechtstreek die meededen hebben deze E-waste editie hebben maar liefst 21.133 elektronische apparaten ingezameld. De Rebothschool uit Huizen haalde het meeste op. 4.428 stuks en won daarmee een schoolreis.


Zeg nou zelf, van al die rondslingerende en ongebruikte snoeren, oude telefoons en kapotte dvd-speler krijg je toch geen plezier? Doe mee aan de E-waste race 2021! Tot en met 7 oktober kun je heel makkelijk elektronisch afval bij je thuis laten ophalen door scholieren van de Hoeksteen uit Bussum of de Oranje Nassauschool in Muiderberg.


Hoe het werkt is heel simpel; ga naar de website van E-waste Race, vul je postcode in. Selecteer wat je op wilt laten halen; kabels, mobiele telefoon, beeldscherm, computer en/of klein elektronica. Geef aan door welk schoolteam je het wilt laten ophalen en kies een datum een tijdvak.


Het opgehaalde elektronisch afval wordt bij voorkeur gerepareerd en anders hergebruikt. Maar dan moet het wel op de goede manier worden ingeleverd. Vandaar dat de E-waste Race is gestart, vorig jaar was er ook een race en toen hebben 96 teams in totaal maar liefst 218.506 items opgehaald! Het team dat de meeste items ophaalt wint een fijne schoolreis.

Foto: E-waste Race
Comentarios


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page