top of page

Artikel

Eerste certificaten Energiecoach Junior uitgereikt aan leerlingen van De Hoeksteen


Wetgouder Geert-Jan Hendriks overhandigt het eerste junior energie certificaat.

Een sportschool waar energie wordt opgewekt voor de buurt, een dierenlab waar poep van de dieren wordt omgezet in bio-energie, een energieneutraal isolatiehuis en energie-opwekkende bomen… Dat is hoe de wijk van de toekomst er uit ziet in Gooise Meren volgens de leerlingen van groep 7 van basisschool De Hoeksteen uit Bussum.


Zij deden mee met het lesprogramma Kompas op Groen en hun creatieve eindwerkstukken werden op 26 november tentoongesteld in de Broedplaats Gooise Meren. De kinderen kwamen de expositie coronaproof bekijken én ontvingen als eerste basisschoolleerlingen het certificaat Energiecoach Junior. Wethouder Geert-Jan Hendriks van onderwijs ondertekende persoonlijk een aantal certificaten en ging in gesprek met de kinderen over hun project.


Opdrachtcircuit

Kompas op Groen is een kleurrijke tentoonstelling over energie vroeger, nu en straks in Gooise Meren. Het lesprogramma bestaat uit een opdrachtcircuit bij de tentoonstelling, een maquette les met kunstvakdocenten en een thuisopdracht waarbij de leerlingen thuis bespreken met welke kleine maatregelen ze handig energie kunnen besparen. Door te leren over energie en energie besparen op school en thuis kunnen we allemaal een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.


Het project “Kompas op Groen” is een samenwerking tussen de werkgroep Kompas op Groen, Energiecoöperatie Wattnu, onze beweging Samen Sneller Duurzaam, UITEN creatieve educatie en Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek. Het project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Gooise Meren en Rabobank Gooi en Vechtstreek. Kijk voor meer informatie op www.wattnu.org/energiecoachjunior


Wattnu en de gemeente helpen ouders en andere inwoners van Gooise Meren met energietips en een waardebon van 50 Euro om hun huis nog energiezuiniger te maken. Voor meer informatie, kijk op www.wattnu.org/waardebon UPDATE 28 februari 2024: deze waardebon actie is verlopen.

Comentarios


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page