top of page

Artikel

Enquête compact wonen op Buurtschap Crailo, sluitingsdatum 14 maart


Een klein houten huis met twee woonlagen in de natuur.

De afgelopen jaren hebben wij regelmatig gepubliceerd over de werkgroep klein crailo die ervoor ijvert dat op Buurtschap Crailo ruimte komt voor compact wonen verdeeld over één of twee woonlagen en gemaakt van materialen die lang mee gaan en zoveel mogelijk ecologisch zijn. Het idee is dat er ongeveer 20 woningen komen met verschillend vloeroppervlakte die voldoet aan compacte woonwensen.

Doelgroep Naast compact en duurzaam wonen wil klein crailo een open gemeenschap vormen. Voor en met elkaar met ruimte voor anderen. Het idee is dat de woningen geen eigen tuin krijgen maar gemeenschappelijke groene gebieden waarbij je moet denken aan een moestuin, boomgaard en/of voedselbos. Ook een gemeenschappelijk gebouw is het idee, waar je samen kunt koken en eten en waar ruimte is voor gedeelde faciliteiten als bijvoorbeeld wasmachines en een opslag voor gedeeld gereedschap. Als je deel wilt uitmaken van klein crailo is het zeker ook de bedoeling dat je elkaar helpt, door bijvoorbeeld op te passen of een boodschap te doen voor een ander. Eigenlijk allemaal heel vanzelfsprekend, ook wel wel modern naoberschap genoemd.

Doelgroep van klein wonen is eigenlijk iedereen. Elke leeftijd, achtergrond en samenstelling.

Vul de enquête in

Het plan is veelomvattend en krijgt steeds meer 'voeten'. De werkgroep heeft een enquête opgezet om te peilen wat de woonwensen zijn voor deze andere manier van wonen. Maar ook wat jouw expertise is. Het invullen van deze enquête kost je vijf minuten en de input wordt gebruikt voor het verder aanscherpen van de doelstellingen en voor het opstellen van een programma van eisen. Tot en met 14 maart kun je de enquête invullen.


Een interview met Alexey en Bas van klein crailo bekijk je hieronder. Inmiddels al 5 maanden oud dus kijk vooral ook op de website van klein crailo voor alle nieuwe ontwikkelingen.

NB, de bovenste foto is een voorbeeld van een klein huis met twee woonlagen in de natuur. Voor klein crailo zijn nog geen impressies beschikbaar.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page