Enquête compact wonen op Buurtschap Crailo, sluitingsdatum 14 maart


Een klein houten huis met twee woonlagen in de natuur.

De afgelopen jaren hebben wij regelmatig gepubliceerd over de werkgroep klein crailo die ervoor ijvert dat op Buurtschap Crailo ruimte komt voor compact wonen verdeeld over één of twee woonlagen en gemaakt van materialen die lang mee gaan en zoveel mogelijk ecologisch zijn. Het idee is dat er ongeveer 20 woningen komen met verschillend vloeroppervlakte die voldoet aan compacte woonwensen.

Doelgroep Naast compact en duurzaam wonen wil klein crailo een open gemeenschap vormen. Voor en met elkaar met ruimte voor anderen. Het idee is dat de woningen geen eigen tuin krijgen maar gemeenschappelijke groene gebieden waarbij je moet denken aan een moestuin, boomgaard en/of voedselbos. Ook een gemeenschappelijk gebouw is het idee, waar je samen kunt koken en eten en waar ruimte is voor gedeelde faciliteiten als bijvoorbeeld wasmachines en een opslag voor gedeeld gereedschap. Als je deel wilt uitmaken van klein crailo is het zeker ook de bedoeling dat je elkaar helpt, door bijvoorbeeld op te passen of een boodschap te doen voor een ander. Eigenlijk allemaal heel vanzelfsprekend, ook wel wel modern naoberschap genoemd.

Doelgroep van klein wonen is eigenlijk iedereen. Elke leeftijd, achtergrond en samenstelling.

Vul de enquête in

Het plan is veelomvattend en krijgt steeds meer 'voeten'. De werkgroep heeft een enquête opgezet om te peilen wat de woonwensen zijn voor deze andere manier van wonen. Maar ook wat jouw expertise is. Het invullen van deze enquête kost je vijf minuten en de input wordt gebruikt voor het verder aanscherpen van de doelstellingen en voor het opstellen van een programma van eisen. Tot en met 14 maart kun je de enquête invullen.


Een interview met Alexey en Bas van klein crailo bekijk je hieronder. Inmiddels al 5 maanden oud dus kijk vooral ook op de website van klein crailo voor alle nieuwe ontwikkelingen.

NB, de bovenste foto is een voorbeeld van een klein huis met twee woonlagen in de natuur. Voor klein crailo zijn nog geen impressies beschikbaar.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.