top of page

Artikel

Goois deelconcept voertuigen


Update 16 juli 2021: Wie helpt Meerdelen aan een plek in Gooise Meren voor een (snel-)lader? Zet een coöperatieve snellader bij jouw koffiezaak of supermarkt en dan kunnen mensen betaalbaar en groen laden en tijdens hun koffie of boodschap. Of lever groene stroom aan jouzelf op jouw oprit én jouw buurtgenoten op de naastgelegen parkeerplaatsen. Zo bespaar je op jouw eigen laadkosten en hoeft de gemeente minder openbare laadpalen te plaatsen.


Voor de deur van het huis van Jesse van den Hoven uit Bussum staat een rode, elektrische Nissan Leaf. Het is een coöperatieve deelauto die iedereen kan huren. Van den Hoven noemt zijn concept van gedeeld autogebruik Meerdelen.


In Amsterdam, waar hij en zijn gezin een paar maanden geleden nog woonden, bleek het delen van een elektrische auto erg goed te werken. En dus wil hij ook in zijn nieuwe woonplaats dit concept uitrollen. Er maken nu al een paar vaste mensen gebruik van de elektrische leenauto, maar het idee is dat er over een paar jaar meerdere ‘schone’ voertuigen beschikbaar worden om te delen. Niet alleen elektrische auto’s, maar ook een personenbusje, fietsen en bakfietsen. Hij ziet in Gooise Meren veel mogelijkheden voor zijn groene wagenpark. Meerdelen wil dit concept uitbouwen naar een echte buurtcoöperatie met een coöperatieve reserveringsapp die de auto’s en fietsensloten kan openen en sluiten.


Jesse denkt ook na over een elektrische oplaadplek. Misschien komt er een op het parkeerterrein naast Spant! met op het dak zonnepanelen die direct energie in de elektrische auto’s stoppen. Als het aan Van den Hoven ligt, kan dat over twee jaar zo maar werkelijkheid zijn.


Meer informatie over het project is te vinden op gooise.meerdelen.com

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page