top of page

Artikel

Gooise Meren zet gedecoreerden coronaproof in het zonnetje


Alle inwoners van de gemeente Gooise Meren die ooit een koninklijke onderscheiding hebben gekregen, ontvangen deze week een persoonlijke boodschap van de burgemeester. Normaliter worden deze bijzondere mensen uitgenodigd voor de Oranjereceptie op Koningsdag; een kennismaking met en een speech van Han ter Heegde. Dit jaar kon dit vanwege covid natuurlijk niet persoonlijk plaatsvinden. Toch wilde de gemeente de 430 gedecoreerden ook deze Koningsdag eren natuurlijk!


Pakket gevuld met lokale lekkernijen

Ons platform heeft in samenwerking met het team van de gemeente een mooie, persoonlijke én lokale oplossing gevonden in de vorm van een brievenbuspakketje gevuld met lokaal lekkers voor twee personen. De gedecoreerden ontvangen Gooise Matrasjes; heerlijke chocolade bonbons (puur, melk en wit) die een grote knipoog geven aan de wereld van televisiestudio’s en bekende Nederlanders. Al sinds 1995 een echt streekproduct. Bakkerij Kwakman leverde de Vestingsterren; een lekker koekje in de zespuntige vorm van de Vestingwallen uit de lucht. Op de bijgevoegde kaart staat een persoonlijke boodschap van onze burgervader en een qr code naar zijn speech, die op Koningsdag op de site verschijnt. Zo kan iedereen vanaf de eigen bank tóch in het zonnetje gezet worden en er een beetje bij zijn.

De gedecoreerden reageren enthousiast en zijn blij verrast dat er aan ze gedacht wordt; "Ik vind het een mooi gebaar!" appte er een. Een andere postte op LinkedIn dat ze het "heel bijzonder vindt om op deze wijze verblijd te worden door de gemeente". "Het project is van begin tot eind gerund door Babs van Gisbergen, initiatiefnemer bij Samen Sneller Duurzaam, maar zij kon het zeker niet alleen. Het was een fantastische samenwerking met ondernemers en vrijwilligers uit Gooise Meren. Zo is het lokale lekkers verzorgd door Cheesery no.13 en bakkerij Kwakman. En zijn de 430 pakketjes door heel Gooise Meren per fiets bezorgd door de groene bezorgers van Greenspeed Fietskoeriers uit Bussum.


Hele speciale dank gaat uit naar de vrijwilligers die keihard gewerkt hebben om de pakketjes op tijd ingepakt te krijgen, maar ook naar de stichting Samen Doen die de ruimte beschikbaar stelde om het allemaal voor elkaar te krijgen.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page