Gooise Meren zet gedecoreerden coronaproof in het zonnetje


Alle inwoners van de gemeente Gooise Meren die ooit een koninklijke onderscheiding hebben gekregen, ontvangen deze week een persoonlijke boodschap van de burgemeester. Normaliter worden deze bijzondere mensen uitgenodigd voor de Oranjereceptie op Koningsdag; een kennismaking met en een speech van Han ter Heegde. Dit jaar kon dit vanwege covid natuurlijk niet persoonlijk plaatsvinden. Toch wilde de gemeente de 430 gedecoreerden ook deze Koningsdag eren natuurlijk!


Pakket gevuld met lokale lekkernijen

Ons platform heeft in samenwerking met het team van de gemeente een mooie, persoonlijke én lokale oplossing gevonden in de vorm van een brievenbuspakketje gevuld met lokaal lekkers voor twee personen. De gedecoreerden ontvangen Gooise Matrasjes; heerlijke chocolade bonbons (puur, melk en wit) die een grote knipoog geven aan de wereld van televisiestudio’s en bekende Nederlanders. Al sinds 1995 een echt streekproduct. Bakkerij Kwakman leverde de Vestingsterren; een lekker koekje in de zespuntige vorm van de Vestingwallen uit de lucht. Op de bijgevoegde kaart staat een persoonlijke boodschap van onze burgervader en een qr code naar zijn speech, die op Koningsdag op de site verschijnt. Zo kan iedereen vanaf de eigen bank tóch in het zonnetje gezet worden en er een beetje bij zijn.

De gedecoreerden reageren enthousiast en zijn blij verrast dat er aan ze gedacht wordt; "Ik vind het een mooi gebaar!" appte er een. Een andere postte op LinkedIn dat ze het "heel bijzonder vindt om op deze wijze verblijd te worden door de gemeente". "Het project is van begin tot eind gerund door Babs van Gisbergen, initiatiefnemer bij Samen Sneller Duurzaam, maar zij kon het zeker niet alleen. Het was een fantastische samenwerking met ondernemers en vrijwilligers uit Gooise Meren. Zo is het lokale lekkers verzorgd door Cheesery no.13 en bakkerij Kwakman. En zijn de 430 pakketjes door heel Gooise Meren per fiets bezorgd door de groene bezorgers van Greenspeed Fietskoeriers uit Bussum.


Hele speciale dank gaat uit naar de vrijwilligers die keihard gewerkt hebben om de pakketjes op tijd ingepakt te krijgen, maar ook naar de stichting Samen Doen die de ruimte beschikbaar stelde om het allemaal voor elkaar te krijgen.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.