top of page

Artikel

Heeft jouw winkeldeur al een gratis bordje?


Winkeliers uit Gooise Meren hebben een deur dicht bordje opgehangen

UPDATE 10 december 2023: wij hebben nog een klein aantal bordjes over. Stuur ons een mail als je er eentje voor je winkeldeur nodig hebt.

 

Onze campagne om de winkeldeuren dicht te houden is een succes. Sinds begin december vorig jaar houden steeds meer winkeliers hun winkeldeur dicht als binnen de cv of airco aan staat. Vaak met een bordje van ons, wat wel zo prettig is qua uniformiteit. Of met een poster verstrekt vanuit het hoofdkantoor zoals bijvoorbeeld de Blokker en andere ketens.


De ondernemers doen dit niet alleen voor een beter milieu, maar ook vanwege de hoge energieprijzen. Een van hen is ondernemer Peggy Betlem van Isul Kado & Design in de Bussumse Nassaustraat. Zij vertelt dat ze het bordje zag hangen bij medewinkelier Konijn Herenmode in de Nassaulaan. “Ik dacht gelijk: ‘dat wil ik ook’. Ik had al wel een eigen bordje, maar daar stond niet op dat de energieprijzen de reden voor het 'deuren dicht beleid' zijn. Ik vond het direct een mooie actie.”


afbeelding van het bordje dat winkeliers kunnen ophangen om aan te geven dat de winkel open is maar de deur dicht om energie te besparen

Begrip bij klanten

“Als er geen bordje op je deur hangt, ervaren klanten toch een soort drempel. Ze vind het dan minder makkelijk om even binnen te lopen.” Peggy heeft het ook een keer uitgetest door mensen aan te spreken met de vraag waarom ze niet naar binnen kwamen terwijl ze wel geïnteresseerd langs liepen. “Ze zeiden dat het vanwege de dichte deur was. Ik merk dat dit bordje echt goed werkt en dat ook de klanten hier begrip voor hebben. Ik kan alle winkeliers aanraden om mee te doen!”


Volgende week komt er weer een vorstperiode aan. Heb je zelf nog geen bordje op je winkeldeur, vraag deze dan aan via een mail naar ons. Heeft je favoriete winkel er nog geen hangen, tip ze deze actie of help ze door het bordje zelf aan te vragen met vermelding van de winkel en eigenaar, dan brengen we het meteen langs.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page