Hergebruik gekapte bomen

Vanwege de noodzakelijke bomenkap voor de aanleg van een vrije busbaan en een natuurbrug in Hilversum, besloot de projectorganisatie HOV (hoogwaardig openbaar vervoer) in ’t Gooi om 1000 boomstammen te schenken aan praktijkscholen, meubelmakers en duurzame initiatieven in de provincie Noord-Holland. In onderstaande video wordt het transport getoond van de stammen begin 2020 tot en met de verwerking ervan bij één van de ontvangende partijen, in dit geval de AltijdWerkPlaats bij de Groene Afslag in Laren.


De AltijdWerkPlaats wist daar wel raad mee! Zo hebben ze 152 bomen een nieuw leven gegeven! Tegelijkertijd schakelen ze mensen in met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een win-win situatie! Onze beweging, de Broedplaats en de AltijdWerkPlaats werken samen aan het vergroening van onze gemeente en circulair ondernemen. De Broedplaats geeft op de Groene Afslag en in Bussum Zuid (oude school aan de Ruijterlaan) vorm aan dit soort initiatieven.


Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.