top of page

Artikel

Honderden opruimhelden in actie


Afgelopen zaterdag was het World Cleanup Day en Gooise Meren deed natuurlijk ook mee. Honderden inwoners, sportclubs, buurtplatformen en straatverenigingen hebben zwerfafval opgeruimd. Ontzettend goed dat de bewonersvereniging De Krijgsman uit Muiden mee heeft gedaan evenals de bewoners van Buyten de Veste in Naarden en Vereniging Naarderbos.


Ook de gemeenteambtenaren hielpen mee en hebben twintig man/vrouw sterk, het gebied rondom het gemeentehuis opgeruimd. Atletiekvereniging AV Tempo uit Bussum heeft weer met een groot deel van de club, over verschillende afstanden, zwerfvuil opgeruimd. Erik van Elderen: "We maken heel graag gebruik van de natuur tijdens onze trainingen en willen graag iets terug doen". Buurtplatform Remcom trotseerde ook de regen en heeft het gebied rondom het meertje van Vlek schoongemaakt. Buurtplatform KTV Naarden had toevallig precies op de World Cleanup Day haar driemaandelijkse opruimactie en hielp ook weer met flink wat buurtbewoners mee.


66% van alle 697 straten in Gooise Meren heeft een zwerfvuilambassadeur

Ieder jaar is er een grote landelijke actie op de landelijke Opschoondag. In 2023 is dat op zaterdag 18 maart. In het najaar is dat de World Cleanup Day waar meer dan 200 miljoen mensen wereldwijd zwerfafval opruimen. In 2023 valt deze dag op zaterdag 16 september.

Echt geweldig dat zoveel mensen hebben meegeholpen!!


Inmiddels zijn er 307 inwoners in Gooise Meren die met 431 helpers zwerfvuil opruimen in 459 straten. Het totaal aantal straten in Gooise Meren is 697, meer dan 66% van alle straten in onze mooie gemeente heeft dus één of meer personen die ervoor zorgen dat er geen tot minder zwerfafval ligt. Meehelpen? Geef je op als zwerfvuilambassadeur via dit formulier (iets naar beneden scrollen).

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page