top of page

Artikel

Klimaatalarm Hilversum - 14 maart


Zondag 14 maart wordt op tientallen locaties in Nederland een Klimaatalarm geslagen op initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Ook in het Gooi/Hilversum laat een groot aantal organisaties van zich horen onder de noemer het Gooische Klimaatalarm. Het doel? Vlak voor de verkiezingen massaal van ons te laten horen. En Nederland oproepen om te stemmen voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. Laat alvast van je horen tijdens het klimaatalarm en meld je aan! Marktplein Hilversum en/of digitaal Het alarm wordt zondagmiddag 14 maart om 15.00 uur op het Marktplein geslagen, op 1,5 meter afstand van elkaar. Maar veiligheid staat voorop. Wanneer het vanwege corona niet verantwoord is om fysiek bij elkaar te komen dan schakelt de organisatie volledig over op een online-programma. Een online mogelijkheid om alarm te slaan komt er sowieso. Dat start om 14.00 uur. Het exacte programma wordt later bekend gemaakt.

Doe ook mee! Hoe luider het alarm klinkt, hoe meer effect dit heeft. Daarom roepen de initiatiefnemers iedereen, van jong tot oud, op om mee te doen.

Oproep: help mee met de voorbereidingen Wil je meehelpen met de voorbereidingen? Heel graag! We zoeken nog mensen voor diverse klusjes. Meer info via aernoud@hilversum100.nl

Een greep uit de organisaties die alarm slaan: - Het netwerk Hilversum100. - De Gooische energiecoöperaties (samen bijna 2000 leden). - Grootouders voor het Klimaat, afdeling ‘t Gooi. - De lokale/Gooische afdelingen van D66, GroenLinks en de PvdA. - Milieudefensie, afdeling Hilversum / Gooi. - Enkele Groene Kerken. - Inwoners.


Aanmelden kan via: https://split.to/NXd8uGv


Veelgestelde vragen over landelijke acties lees je hier.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page