top of page

Artikel

Lokaal online platform tweedehands kinderspullen


Update 10 juni 2021: FamFam zoekt een communicatie stagiair.


Sabine Ottervanger (38) was in Amsterdam gewend om letterlijk om de hoek tweedehands kinderspullen te kopen en in te brengen. De keus voor tweedehands is voor haar een makkelijke. Sabine: "Ouders kopen toch vaak kwaliteit voor hun kinderen en het kan makkelijk een tweede leven mee".


Inmiddels verhuisd naar Bussum ervoer Sabine het gemis van een goede tweedehands winkel vol kinderspullen. Sabine: "Mijn zusje heeft 2 jaar na mij een zoontje gekregen en eigenlijk ging al mijn kinderspul rechtstreeks naar haar. Ze verhuisde naar het buitenland en dacht wat doe ik met al die spullen. Ik ben helemaal niet materialistisch maar met kinderen verzamel je zo ontzettend veel en vaak gebruik je het ook nog maar kort omdat ze eruit groeien".


Impact maken door circulariteit te bevorderen

Sabine kon zich voorstellen dat ze niet de enige ouder met veel ongebruikte kinderspullen op zolder. Daar wilde ze iets op verzinnen omdat het raar is om iets nieuw te kopen terwijl het bij wijze van spreken bij de buren ongebruikt in de weg staat. Na intensief marktonderzoek is ze vorig jaar begonnen met het uitwerken van een digitaal platform waar je lokaal kinderspullen aan- en verkoopt. Haar marketing en PR achtergrond bij onder andere RTL komt daarbij goed van pas; FamFam is een lekker frisse site geworden waar je heel gebruiksvriendelijk spullen kunt aanbieden en kopen.


Sabine: "Ik denk dat de potentie van een online platform veel groter is dan een stenen winkel en daardoor kun je meer impact maken. Met FamFam wil ik ouders stimuleren om kinderspullen een tweede leven te geven en daarmee circulariteit te bevorderen. Doordat het lokaal is, spring je zo op de fiets in plaats van naar de andere kant van het land. En het hoeft niet verpakt te worden en opgestuurd. Ook is het een mooie aanleiding om, als je iets via FamFam koopt of verkoopt, het gesprek aan te gaan met je kind over hoe duurzaam om te gaan met je spullen. Tweedehands zou de norm moeten zijn".

Creatief ondernemen

Sabine: "Mijn zoon van 8 was oprecht teleurgesteld dat Koningsdag dit jaar opnieuw niet door kon gaan. Hij had in de logeerkamer een bed vol spullen verzameld om 27 april te verkopen. Dat maakte voor mij dat het platform per se voor Koningsdag 2021 in de lucht moest zijn en dat is gelukt! Ik ben veel gaan flyeren bij kinderdagverblijven en scholen. Als ik iemand zie met een kinderwagen of een trampoline in de tuin geef ik ook een flyer. Dat werkt echt. Regelmatig zie ik een foto van iemand terugkomen op FamFam aan wie ik die ochtend een flyer heb gegeven".


Inmiddels staan, in een paar weken tijd, al bijna 1200 kinderspullen uit Naarden en Bussum te koop op FamFam. Het plan is om het platform verder uit te breiden met communities als bijvoorbeeld voetbalclub SDO. Dat is een besloten omgeving waarin ouders bijvoorbeeld tenues kunnen kopen of verkopen. Bovendien is de kans ook nog eens groot dat er hele leuke nieuwe contacten ontstaan in de buurt, het brengt mensen samen".


Voor nu is FamFam alleen actief in Naarden en Bussum om uit te testen of mensen het fijn vinden dat het zo lokaal is. Maar het idee is zeker om het platform verder uit te rollen in steden. Woon je buiten Naarden en Bussum en heb je interesse in een lokale FamFam? Stuur een mail naar sabine@famfam.nl

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page