top of page

Artikel

Lokale appeltjes gezocht


UPDATE 11 december 2023: de sappen zijn nu te koop bij Verswinkel Oudshoorn in Muiderberg en De Groene Griffioen in Weesp. In Muiden kun je terecht bij De Bleije Boerderij, Rita's Kaas en De Koeienkade. Op 16 december kun je de sappen kopen tijdens de Winterfair op de Brink in Muiderberg van 16.00 tot 22.00 uur. Meer info vind je op deperserij.nlUPDATE 19 september 2023: afgelopen weekend is Léon begonnen met het persen en bottelen van de eerste lading peren, een batch van ongeveer 160 kilo. Hij kan niet wachten om met de appels aan de gang te gaan. Inmiddels heeft hij al meer dan 100 kilo appels geplukt. Maar hij wil graag nóg meer appels bij je komen plukken. Laat het Léon weten als dat bij je kan.

 

Léon Goedhart uit Muiderberg is op op de foto peertjes aan het plukken in de, meer dan honderd jaar oude, boomgaard van Maarten en Ilke in Muiden. Léon gaat van lokaal fruit allerlei producten maken en is nog op zoek naar appels die hij mag komen plukken. Heb je appels aan je boom en doe je er verder niets mee? Léon komt graag met zijn bakfiets langs om ze te plukken. Ook al hangen er maar een paar appels aan je boom.


Léon is met vrienden bezig om lekkere producten te ontwikkelen van lokaal fruit. Inmiddels hebben ze al een paar honderd kilo peren geplukt en zijn nu nog op zoek naar appels. Deze hoeven trouwens niet puntgaaf te zijn. Ze willen er appelcider en appelcider azijn van maken in het Food Lab van Nicolas en Lisanne.


Heb je appels voor Léon of ken je iemand met appels? Laat het hem weten via een Whatsapp naar 0623708080 of mail naar leongoedhart.otm@gmail.com Uiteraard kun je dan ook proeven van het eindresultaat!

cartoon met de tekst dat er lokale appels worden gezocht, de appeltjes staan in de rij om geplukt te worden en gebotteld tot sap

Illustratie Geert Gratama uit Naarden

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page