Nieuwe collectieve inkoopactie duurzaamheidsmaatregelen


De coöperaties die zijn verbonden aan Energie Verbonden in het Gooi: Wattnu, Hut van Mie, Huizen Duurzaam, Weest EcoEnergie, Hilverzon Energiecooperatie Wijdemeren en Eemnes Energie

Vandaag start een nieuwe collectieve inkoopactie van de samenwerkende energiecoöperaties in de Gooi en Vechtstreek; Energie Verbonden 't Gooi. Je kunt intekenen voor zowel isolatiemaatregelen als zonnepanelen en je kunt een afspraak maken met een energiecoach voor inzicht in het energieverbruik, en waar met maatregelen winst valt te behalen. Deze inkoopactie loopt tot 1 maart 2022.

De collectieve inkoopacties benutten de uitbreiding en verlenging van de landelijke Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE), waarmee naast zonneboilers en warmtepompen nu ook isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet gesubsidieerd worden. Kijk voor meer informatie op de website van Energie Verbonden, het collectief van de energiecoöperaties in de regio.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

wijkambassadeur_edited.jpg

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.