Online congres Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek


Voortgang Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek.

In de komende 30 jaar moeten 115.000 woningen in de regio Gooi en Vechtstreek worden verduurzaamd om in 2050 een klimaatneutrale gebouwde omgeving te zijn. Dat komt neer op bijna 4000 huizen per jaar. Om te zorgen dat dit aantal wordt gehaald bundelen gemeenten, energiecoöperaties, bouw- en installatiebedrijven en kennis- en opleidingsinstituten hun krachten in wat we nu met elkaar het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek noemen.


Het afgelopen jaar is door alle betrokken partijen hard gewerkt aan het opzetten van het Energiedienstenbedrijf. Er zijn bouwcoalities gevormd, energiecoöperaties hebben zich verenigd en de eerste concrete pilot van een VVE is er. Om met elkaar de resultaten van de afgelopen periode te delen was er op dinsdag 6 oktober een livecast event welke je hier kunt terugkijken.


Tijdens deze middag hebben de verschillende partners vanuit een studio een update van de voortgang gegeven, en een doorkijk naar toekomstige activiteiten. Ook zijn hier de beoogd bestuursleden van het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek gepresenteerd: Anne-Marie Poorthuis (Energie Verbonden), Rogier Laterveer (Hogeschool Utrecht), Ronald Cobben (Mokveld Bouw & Onderhoud BV) en Richard Borst (Bouw-en Installatiemensen Gooi en Vechtstreek).

De vier bestuursleden hebben hun visie gedeeld op de te nemen stappen tot de formele oprichting medio december 2020. Dat zijn onder andere de keuze voor de juridische entiteit, het uitwerken van een innovatieplan, het inrichten van een showroom bij Bouw- en Installatiemensen en het verder stroomlijnen van de diensten richting de huiseigenaar.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.