Opening expositie Wellant Verduurzaamt

Eind oktober is de expositie Wellant Verduurzaamt: Samen Sneller Duurzaam! geopend op het Wellantcollege Naarden. Vanwege de maatregelen rondom Covid-19 was een grote opening helaas niet mogelijk. Gelukkig zorgde wethouder duurzaamheid, Barbara Boudewijnse, voor een feestelijk tintje bij de opening. De expositie bestaat uit kunstwerken die gemaakt zijn door de leerlingen van het eerste leerjaar rondom het thema afval en energie.


Een afvaardiging van de leerlingen was aanwezig bij de opening en hebben met de wethouder gesproken over de kunstwerken die zij hebben gemaakt. De wethouder heeft de expositie vervolgens officieel geopend door een lamp gemaakt uit afval aan te zetten. Ook zijn er veertien afvalprikkers overhandigd aan de leerlingen, om op de zogenoemde snoeproute afval te kunnen prikken.

Wethouder Barbara Boudewijnse opent de expostie Wellant verduurzaamt.

Het gehele project is aan het begin van het schooljaar gestart met een aftrap op school van Tijmen Sissing. Sissing heeft grote bekendheid verworven sinds hij in 2017 begon met het opruimen van stranden in Cambodja en wordt de Trashpacker genoemd. Vervolgens zijn de leerlingen in workshops aan de slag gegaan met het maken van filmpjes, posters, T-shirts, lampen en andere kunstwerken.

Het Wellantcollege wilt op deze manier graag een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving, zowel op school als thuis. "We dagen de leerlingen uit en maken hen bewust van hoe zij zelf kunnen bijdragen aan duurzaamheid en de impact die zij kunnen hebben". De leerlingen uit klas 1 gaan binnenkort met de gekregen afvalprikkers de straat op om het zwerfafval te verminderen. De expositie blijft nog enkele weken in school staan.


Een vorig bericht over dit project lees je hier terug.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.