top of page

Artikel

Opening expositie Yuverta Verduurzaamt

Eind oktober is de expositie Yuverta Naarden Verduurzaamt: Samen Sneller Duurzaam! geopend. Vanwege de maatregelen rondom Covid-19 was een grote opening helaas niet mogelijk. Gelukkig zorgde wethouder duurzaamheid, Barbara Boudewijnse, voor een feestelijk tintje bij de opening. De expositie bestaat uit kunstwerken die gemaakt zijn door de leerlingen van het eerste leerjaar rondom het thema afval en energie.


Een afvaardiging van de leerlingen was aanwezig bij de opening en hebben met de wethouder gesproken over de kunstwerken die zij hebben gemaakt. De wethouder heeft de expositie vervolgens officieel geopend door een lamp gemaakt uit afval aan te zetten. Ook zijn er veertien afvalprikkers overhandigd aan de leerlingen, om op de zogenoemde snoeproute afval te kunnen prikken.

Wethouder Barbara Boudewijnse opent de expostie Wellant verduurzaamt.

Het gehele project is aan het begin van het schooljaar gestart met een aftrap op school van Tijmen Sissing. Sissing heeft grote bekendheid verworven sinds hij in 2017 begon met het opruimen van stranden in Cambodja en wordt de Trashpacker genoemd. Vervolgens zijn de leerlingen in workshops aan de slag gegaan met het maken van filmpjes, posters, T-shirts, lampen en andere kunstwerken.

Yuverta Naarden wil op deze manier graag een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving, zowel op school als thuis. "We dagen de leerlingen uit en maken hen bewust van hoe zij zelf kunnen bijdragen aan duurzaamheid en de impact die zij kunnen hebben". De leerlingen uit klas 1 gaan binnenkort met de gekregen afvalprikkers de straat op om het zwerfafval te verminderen. De expositie blijft nog enkele weken in school staan.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page