top of page

Artikel

Opruimactie golfbaan Naarderbos


Het prachtige 100 hectare grote gebied waar de golfbaan Naarderbos ligt, is sinds het faillissement van Naarderbos Ontwikkeling eind 2018 een geliefde plek geworden om te zwemmen en wandelen. Dagelijks trotseren zwemmers het koude water en wandelaars kijken hun ogen uit naar alle nieuwe natuur die ontstaat doordat er al die tijd geen onderhoud is gepleegd.

Het slechte nieuws is dat het een grote bende is op de golfbaan. Overvolle prullenbakken die nooit geleegd worden, restanten van feestjes her en der en een dumpplek voor groot afval. Naardernees Michiel van 't Hek laat graag zijn hond in het mooie gebied en ergerde zich aan al het afval. Hij besloot er vandaag iets aan te doen. "Eigenlijk ligt er niet zoveel troep op de golfbaan zelf behalve in en rond de afvalbakken bij de holes, maar die worden niet geleegd. Maar het parkeerterrein ervoor is echt verschrikkelijk. Dat is het parkeerterrein achter zwemstrand Naarden, bij de witte appartementen. Daar liggen condooms, lachgaspatronen, KFC en McDonald's verpakkingen en heel veel blikjes en wietzakjes".


ECHT HET MEEST VIEZE OPRUIMKLUSJE TOT NU TOE

Omdat de afvalbakken op de golfbaan niet geleegd worden door Naarderbos Ontwikkeling broeien en lekken hondenpoepzakjes maanden, maar waarschijnlijk jarenlang, in de bakken. De acht zwerfvuilhelden van afgelopen zaterdag hebben alles zoveel mogelijk verwijderd en nieuwe zakken in de afvalbakken gedaan. Lieve hondenbezitters, geniet van de natuur maar gooi poepzakjes in de afvalbakken op het parkeerterrein. Deze staan op de openbare weg en worden geleegd door het GAD. Michiel: "Ik vond het leuk om te doen. Wel zie ik commerciële bedrijven gebruik maken van het terrein. Als tegenprestatie zouden ze daar best wat voor terug mogen doen in de vorm van het opruimen van zwerfvuil”.


300 KILO ZWERFVUIL VERWIJDERD UIT NATUUR

Al met al is er naar schatting 300 kilo zwerfvuil opgeruimd en bij de stort ingeleverd. Dat laatste was nog wel een dingetje want door de gruwelijke stank kwamen medewerkers van de GAD kijken wat er aan de hand was. Toen ze hoorden dat de troep van de golfbaan kwam was het niet mogelijk om dit af te leveren omdat het dan is gekenmerkt als bedrijfsafval. Gelukkig begrepen ze dat een aantal inwoners zich sterk heeft gemaakt om de natuur een handje te helpen en verleende ze alle medewerking.


SERVICECLUB ROTARY NAARDEN-BUSSUM

De serviceclub heeft maandelijks haar ledenvergadering bij NH hotel vlakbij de golfbaan. Zij zijn begin vorig jaar zwerfvuilambassadeur geworden en ruimen voor of na de vergadering het Naarderbos strandje en de tegenoverliggende parkeerplaats op. Dat is overigens een andere parkeerplaats dan waar de actie afgelopen zaterdag was.

Op de voorgrond zie je het hesje van Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij. Wil je ook één of meer hesjes (s/m/l/xl) stuur ons een mail.

Wij zoeken mensen die in groepsverband natuurgebieden in Gooise Meren op willen ruimen. De eerste zwerfvuilambassadeur heeft zich hiervoor al aangemeld. Haar lijkt het goed en plezierig om regelmatig de natuur in te gaan en tegelijkertijd op te ruimen. Wil je met haar in contact komen, stuur ons dan een mail.


Geef je hier op als zwerfvuilambassadeur. 263 inwoners die met hulp van 376 mensen maar liefst 401 straten in Gooise Meren vrijhouden van zwerfvuil gingen je voor.コメント


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page