top of page

Artikel

Subsidie groen en water in jouw buurt


Waterschap Amstel, Gooi en Vecht werkt in een gebied waar ruim 1,3 miljoen mensen wonen. Gooise Meren valt ook onder dit waterschap. En dat is goed nieuws. Er is namelijk tot 2027 een jaarlijkse subsidie beschikbaar om als huiseigenaar, VVE of buurtinitiatief anders om te gaan met regenwater om, daaruit voortvloeiend, te vergroenen.


Met de regeling ‘Geef groen en water de ruimte‘ wil het Waterschap inwoners helpen om zelf aan de slag te gaan omdat je zelf veel kunt doen. Bijvoorbeeld door regenwater op te vangen tijdens hevige buien, dan wordt het riool niet te veel belast. En in drogere perioden kun je dit water weer gebruiken.


VERSCHILLENDE SUBSIDIES BESCHIKBAAR

Je kunt subsidie krijgen voor bijvoorbeeld een groen/polder dak, een geveltuin, vervangen van tuintegels door groen en een opvangsysteem voor regenwater.


VOORWAARDEN

Je kunt per huisadres maximaal 1100 Euro subsidie krijgen, voor maximaal 50% van de totale kosten. Ook moet je kassabonnen/facturen en voor- en na foto's kunnen laten zien. Alle voorwaarden vind je op de website van het Waterschap.


Voor organisaties, buurtinitiatieven of VVE's gelden iets andere voorwaarden zoals een maximale subsidie van 25.000 Euro, voor 50% van de totale kosten per aanvrager en activiteit.


Het aanvraagformulier kun je online invullen.


De gemeente Gooise Meren heeft een website waarop je veel inspiratie kunt opdoen voor een klimaatbestendig huis/tuin.
Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page