top of page

Artikel

Theo knapt oude parkeerautomaten op

Theo Blokker combineert graag zijn werk als beheerder van de parkeergarages en betaalautomaten in Gooise Meren met zijn voorliefde voor recycling. Hij vertelt dat hij altijd superzuinig is en het lastig vindt om stekkertjes, moertjes, boutjes of schroefjes weg te gooien.


Theo: "Ik vind het heel fijn om dingen op te knappen, dus toen ik oude betaalautomaten uit de gemeente Hilversum kon overnemen voor de gemeente Gooise Meren, hoefde ik daar niet lang over na te denken".

 

Blokker heeft -net zoals veel automobilisten- de voorkeur voor betaalautomaten met een pinfunctie. En dus bouwde hij de Hilversumse automaten -die al een pinfunctie hadden- om zodat ze geschikt zijn om in Gooise Meren te gebruiken. "Ik heb ze hier in mijn werkplaats uit elkaar gehaald. Ik heb onder andere het roest eraf gehaald, alles gerepareerd, maar ook tariefkaartjes gemaakt en een poedercoat in de juiste kleur geregeld".


"Veel mensen hebben de wens om hun parkeerkaartje te pinnen, maar dat kan lang niet overal. De automaten die klaar waren heb ik daarom direct op drukbezochte plekken geplaatst". In totaal kon Blokker 12 automaten overnemen uit Hilversum om op te knappen. Het recyclen doet Blokker graag. “Ik werk al 35 jaar bij parkeerbeheer en begonnen als monteur van parkeerapparatuur. Zo ben ik er wel handig in geworden. Ik vervang de rollen als dat moet, maar weet je dat ik vroeger ook ticketrollen maakte van de laatste restjes papier in de automaat? Het opknappen blijft leuk en als het even kan, dan blijf ik dat gewoon doen".

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page