Lokale adressen


In de opmaat naar ons Duurzaamheidscafé hebben we een lijst gemaakt van lokale adviseurs, installateurs en leveranciers van duurzame maatregelen. Laat het ons weten als je op de lijst hoort te staan maar -voor nu- ontbreekt.

Let op! Als je begint met het verduurzamen van je huis, is isoleren de allereerste stap. Meer informatie over duurzame aanpassingen in je huis vind je hier.

Isolatie

  • EQ Bouwmanagement: aannemers met een groot pakket aan werkzaamheden waaronder isolatie.

  • Adrem Glas HR++, triple glas, voorzetramen en meer.

  • Koopmanschap Glas: Stef Koopmanschap, info@koopmanschapglas.nl

  • Polygum: producent en innovatie bitumineuze/ kunstof / vloeibare dakbedekking, groene daken, (PIR) isolatie: Eduard Beekhuizen.

  • Dakspecialist Naarden. Dak-lood- en zinkwerken, dakisolatie, daglichtsystemen: Eric Brandt, brandt@dakspecialist.nl

  • Zoutvloeren (houdt warmte vast in de winter en verkoelt in de zomer). Autarkis: Walter van Kampen, W.vanKampen@oc-autarkis.nl, 06-43874109.

Zonnepanelen

Installateurs/warmtepompen

Architecten duurzame (ver)bouw

Groen

12volt

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een stuk groen van de gemeente adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Kun je contacten of hulp bij een businessplan gebruiken voor een duurzaam initiatief? Mail ons, vinden we fijn!

Word ook zwerfvuilambassadeur

Feline van Raaijen.png

In meer dan 273 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfafval opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Check hier op welke grond jouw huis staat en lees wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.

Biologische zaden, planten, bomen en nog veel meer vind je op de BioTuinWijzer. Ook voor inspiratie en hulp bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een eigen (biologisch-ecologische) tuin, balkon of dakterras.

Bedankt voor je aanmelding!