top of page

Artikel

Duurzaam ondernemen in 't Gooi (en ver daarbuiten)


Het leuke van het organiseren van duurzaamheidscafés is dat we steeds weer nieuwe mensen leren kennen die gewoon in Gooise Meren wonen en/of werken en de meest bijzondere dingen op het gebied van duurzaamheid doen. In voorbereiding op ons café van 24 januari over duurzaam ondernemen waren we vanochtend op bezoek bij Bussumer Reinier Bosch van Solarix. Deze kunstenaar/productontwikkelaar én kersverse vader heeft in 2016 de Solar Design Award op de Dutch Design Week gewonnen met mock-ups van innovatieve design-zonnepanelen. De prijs vormde de aanzet tot het daadwerkelijk realiseren van de panelen. Door zijn design achtergrond moet alles wat hij ontwerpt ook een schoonheid hebben. En wat zijn de gevelplaten mooi! Bekijk hieronder vooral de video van een pand in Helmond, voorzien door Solarix van de eerste interactieve, energie opwekkende designgevel ter wereld.

Opstart gefinancierd met designstukken

Ze hebben ook gevels over de grens gerealiseerd zoals in bijvoorbeeld Dubai. Maar pas sinds kort haalt Solarix salarissen uit het bedrijf. Eigenlijk draaiden ze dubbele uren, mede gefinancierd door de opbrengsten uit de designstukken die ze ook maken zoals lampen en banken. Reinier neemt de 24e ook architect Marloes van Heteren mee, zijn compagnon en schoonzus. Ze vertellen over hun gedurfde weg van duurzaam product naar het maken van winst.

Momenteel zijn er vergevorderde plannen om deel te nemen aan De Loskade in Groningen. Dit moet de wijk van de toekomst worden en het plan is om prefab huizen neer te zetten waarin de gevelpanelen van Solarix al in zijn verwerkt. De panelen zijn nu nog niet van een biocomposiet gemaakt, maar er wordt aan gewerkt.

Benieuwd naar het hele verhaal? Kom dan 24 januari naar ons duurzaamheidscafé. Naast Reinier en Marloes spreekt ook Bert van het hippe MUD Jeans.

Tijd: 19.30 inloop, start programma 20.00.

Locatie: De Groene Afslag, Amersfoortsestraatweg 111 Gebouw A, Laren (Crailo).

De kaartjes zijn gratis en kun je hier reserveren.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page