Klaske Postma beklimt de circulaire ladder


Klaske Postma en Hans Peter Vles met logo van GO!-NH.

Klaske Postma is een bezige bij. Naast haar deelname aan onze werkgroep afvalloos en de subwerkgroep circulair doet ze mee aan de Hilversum100 met De Circulaire Portal waarvan vandaag bekend wordt wie de winnaars zijn. En dan is ze ook nog met Hans Peter Vles (business developer in circulaire producten) door de selectieronde gekomen van GO!-NH. Dit is het versnellingsprogramma van de provincie Noord Holland voor MKB-bedrijven en startups met duurzame innovaties en is één van de mkb-innovatie instrumenten van de provincie Noord-Holland.

Klaske heeft een mooie circulaire tafellamp, Grass Light, ontworpen, gemaakt van grasmaaisel, waarmee ze deelneemt aan het GO!-NH programma. Hiervoor werkt ze samen met ECOR, een technologiebedrijf die een proces heeft ontwikkeld om van grasvezels plaatmateriaal te maken. Zo krijgt het gras rondom Schiphol, wat normaliter blijft liggen, een waarde: dit noemen we Biobased Economie. Klaske heeft een eigen bedrijf opgezet; met Regeneration Design legt ze verbindingen en geeft ze, door middel van design, meer zichtbaarheid aan de circulaire en biobased economie.

Voor de Hilversum100 kan overigens niet meer gestemd worden. Vandaag om 15 uur is de uitreiking in het M-mediagebouw aan de 's Gravelandseweg 80 in Hilversum. Update 10/10 helaas is Troop Circulair niet in de prijzen gevallen op de Hilversum100, maar dat belet ze niet om door te gaan.

Bekijk het fijne promo filmpje hieronder. De inzending De Circulaire Portal: "Hoe wek je duurzaamheid en circulariteit tot leven? Dit doet Troop Circulair, een startend collectief met Klaske, Dee en Kees als aanjagers. Troop Circulair maakt circulariteit zichtbaar en tastbaar met de Circulaire Portal: de servicebalie van de 21ste eeuw! De Portal komt op centrale plekken, zoals bibliotheken en gemeentehuizen. Organisaties willen graag gebruikmaken van de Circulaire Portal want het opvallende ontwerp trekt als een magneet bezoekers aan! Wat de Portal ook zo bijzonder maakt, is dat hij volledig van lokaal en recyclebaar materiaal is. En de Portal – met digitale userinterface – wordt multifunctioneel ontworpen, sámen met de gebruikers".

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.