Statiegeldactie Julianaschool Bussum


Update 1 januari 2021: De statiegeldactie heeft meer dan 400 euro opgeleverd. De hele maand januari 2021 kun je opnieuw je statiegeldbonnetje doneren bij de AH Koekoeklaan Bussum. De Julianaschool op de Kwartellaan is goed bezig! Ze willen heel graag een groen schoolplein en eventueel buiten ook lessen gaan geven maar dat is een kostbare aangelegenheid. Myra van de Ven, vrijwilliger bij de Julianaschool, is met allerlei partijen in gesprek om het groene schoolplein voor elkaar te krijgen. Zo heeft zij ook contact gezocht met de lokale Albert Heijn. Zij steunen regelmatig kleine, lokale acties door mensen die flessen inleveren de mogelijkheid te geven het statiegeldbonnetje te doneren. De hele maand september kun je bij de AH Koekoeklaan je statiegeld doneren voor een groen en gezond Julianaschoolplein!

De Julianaschool Kwartellaan en haar ideeën voor een groen schoolplein volg je op Facebook.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.