top of page

Artikel

Gratis Dopper voor alle groep 1 leerlingen schooljaar 2020/2021 GM


Wethouder Barbara Boudewijnse overhandigt de eerste Dopper aan Arjan van Leeuwen van de Wereldwinkel Bussum.

De Bussumse Wereldwinkel bestaat 25 jaar en kan helaas geen groot feest geven door Covid-19. Het bestuur van de Wereld Winkel heeft bedacht hoe ze dan wél hun jubileum kunnen vieren en kwam tot het schenken van een prachtig Fairtrade servies voor het C'est La Vie huis en een voedselpakket voor de Voedselbank.


Drie weken geleden stuurde Arjan van Leeuwen van de Wereld Winkel ons een mail met de vraag om een geweldig idee financieel te ondersteunen; hoe goed zou het zijn als we ouders en vierjarigen enthousiasmeren om te stoppen met de oeverloze brij aan drankpakjes en plastic wegwerp flesjes door alle kinderen uit groep 1 een Dopper te geven. En ja, dat is een goed idee, vandaar dat we dit project deels financieren.


120.000 stuks minder wegwerpplastic en karton per jaar

Als alle ongeveer 600 kinderen uit groep 1 elke schooldag een herbruikbare Dopper meenemen en je ervan uitgaat dat er ongeveer 200 lesdagen in een schooljaar zitten, kom je uit op een vermindering van 120.000 stuks wegwerpplastic en karton. Vanaf november kunnen de kinderen met hun ouders, gefaseerd, een Dopper in de Wereldwinkel ophalen. Via de basisschool ontvangen ze een brief met een uitnodiging en afhaaldata. Ze krijgen dan een heuse Dopper bedrukt met het logo van de Wereldwinkel en Samen Sneller Duurzaam.


Arjan: "Onze basis is fairtrade maar we willen ook meer invulling geven aan het begrip Wereld Winkel. We denken daarbij aan bijvoorbeeld recycling en duurzaamheid, ‘care for the planet’, ook en juist op lokaal niveau. Gooise Meren kent, net zoals andere gemeentes een afval probleem. Dit wordt veelal veroorzaakt door wegwerppakjes en flesjes. We hebben niet de illusie de bevolking van Gooise Meren te kunnen heropvoeden, wel denken we dat we kinderen op jonge leeftijd kunnen bereiken en beïnvloeden".


Foto: Wethouder Barbara Boudewijnse (links) neemt de eerste Dopper in ontvangst van Arjan van Leeuwen.


Hieronder kun je het formulier invullen als je ondersteuning zoekt voor een lokaal, duurzaam initiatief. Meer initiatieven vind je hier.

SSD Fondsenaanvraag initiatieven templat
.
Download • 32KB

SSD Fondsenaanvraag initiatieven templat
.
Download • 85KB

コメント


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page