Bussums burgerinitiatief genomineerd voor Trouw Duurzame 100 editie 2021


Voor de 13e keer stelt dagblad Trouw een lijst samen van duurzame initiatieven; Trouw de Duurzame 100. Sinds 3 jaar is het een lijst 'van onderop', een lijst met mensen die zelf een duurzaam of groen project zijn begonnen. In 2019 is onze lokale beweging op plek 57 geëindigd en vorig jaar viel de Bussumse Groenteclub 'in de prijzen' met een notering op plek 53.


Dit jaar is Bussummer Marcel Silkens door een buurvrouw genomineerd voor de Duurzame 100. Hij is hovenier vond dat het openbaar groen bij hem om de hoek wel wat meer kleur en biodiversiteit kon gebruiken. Marcel heeft veel partijen samengebracht en met buurtbewoners een werkelijk prachtige tuin aangelegd. Neem vooral een kijkje als je in de buurt bent. En doe als Marcel, neem gemeentegroen in beheer met je buren en maak er ook een oase van voor mens en dier. Stuur ons een mail en we helpen je graag verder. Marcel succes met je nominatie en geniet van alle bloemen- en insectenpracht!

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een stuk groen van de gemeente adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Kun je contacten of hulp bij een businessplan gebruiken voor een duurzaam initiatief? Mail ons, vinden we fijn!

Word ook zwerfvuilambassadeur

Feline van Raaijen.png

In meer dan 273 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfafval opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Check hier op welke grond jouw huis staat en lees wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.

Biologische zaden, planten, bomen en nog veel meer vind je op de BioTuinWijzer. Ook voor inspiratie en hulp bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een eigen (biologisch-ecologische) tuin, balkon of dakterras.

Bedankt voor je aanmelding!