top of page

Artikel

Buurtmoestuin Bussum-Zuid floreert


Kleine rode tomaatjes, vrolijke zonnebloemen, geurige peterselie en groene boontjes. Wie de buurtmoestuin van Versa Uit-Wijk in Bussum-Zuid bezoekt, waant zich in een groene oase. De groenstrook langs het gebouw aan de Ceintuurbaan was lange tijd een saai grasveldje, maar is alweer een kleine drie jaar in gebruik als buurtmoestuin. Onder leiding van de enthousiaste Marsha van den Bosch steken zo’n zes vrijwilligers wekelijks de handen uit de mouwen om een voedselpluktuin te realiseren. En de opbrengst? Die verdelen ze onder elkaar.


Ondersteuning van partners

Marsha: "We waren eerst met een aantal vrijwilligers die zich wilden inzetten voor stadslandbouw. Toen dat project te groot bleek te zijn, zijn we gaan kijken of we iets op kleine schaal konden doen. Versa Uit-Wijk stond ervoor open om hun grasveld beschikbaar te stellen. Met NL Doet, onze beweging, Versa Welzijn en de gemeente hebben we samen de tuin aangelegd.


Marsha is lid van onze werkgroep lokaal voedsel die momenteel uit nog één ander lid bestaat. Wil je je lokaal gaan inzetten voor biologisch voedsel binnen Gooise Meren, dan ben je zeer welkom. Overigens wordt er opnieuw, na 4 jaar, een poging gedaan om stadslandbouw binnen de gemeentegrenzen te realiseren. Daar lees je hier meer over.

Marsha heeft een achtergrond in permacultuur en een duidelijk uitgestippeld idee voor de

planten en het ecosysteem in de tuin. "We bouwen hier aan een systeem voor de toekomst en daar kunnen we nog wel wat hulp bij gebruiken. We hebben genoeg ideeën om te zorgen dat het ecosysteem nog evenwichtiger wordt", zegt ze.


Vrijwilligers die willen meewerken in de buurtmoestuin kunnen zich melden bij Versa Welzijn voor meer informatie. Wil je kijken of dit mogelijk is op een andere plek binnen de gemeente, neem dan contact op met onze beweging via een mail.


Marsha heeft meerdere moestuinen in Gooise Meren aangelegd. Wil je haar inschakelen, dan kan dat via haar website Filling Groovy.


Op de onderste foto zie je de uitbreiding van de buurtmoestuin in 2019 door Marsha en vrijwilligers.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page