top of page

Artikel

#catwalk De Groene Stijl | f*ck fast fashion | 29 september


Update 30 september 2021: Gisteren was de waanzinnig leuke groene catwalk van De Groene Stijl kledingruil op De Groene Afslag. Met miss Afslag Shirley Kuypers als speaker werden heel wat jonge en oudere meisjes en een enkele man, getrakteerd op een geweldige modeshow. Op de catwalk showden modellen in alle maten en leeftijden heel veel moois uit de swapshop van Floor Jansen en Maartje Manschot. Bijzonder was dat er ook volledig vermaakte tweedehandse stukken te zien waren. Dit smaakt naar een terugkerende voor- en najaarseditie! De swapshop verhuist nu naar de De Groene Ruijter (naast gezondheidscentrum Bussum-Zuid op de Piet Heinlaan) en daar kan vanaf 15 november weer volop geswapt worden. Ruilen maar, echt de moeite waard!

 

Op woensdag 29 september organiseren Floor Jansen en Maartje Manschot van 16-18 uur de Groene Catwalk in de yurt bij De Groene Afslag, net over de gemeentegrens op Crailo. Deze twee zijn voor veel mensen geen onbekende. Heel veel mannen en vrouwen uit Naarden, Bussum en de Meent hebben zich aangesloten bij hun ketting kledingruil. En sinds een aantal maanden hebben ze een drukbezochte swapshop op De Groene Afslag waar je kleding, schoenen en accessoires kunt omruilen voor andere pre-loved items. Floor en Maartje zijn altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe ideeën op het gebied van duurzame mode. Onderstaand programma wordt dus ongetwijfeld nog leuker. Volg Floor en Maartje op Instagram: instagram.com/degroenestijl of facebook.com/degroenestijl.kledingruil


Ruilers rule the runway

Swappers showen hun geruilde kleding en unieke vondsten op de groene catwalk en laten zo zien wat we sámen kunnen bereiken. Op het ritme van de muziek en onder begeleiding van de zoetgevooisde stem van speaker Shirley Kuipers van de Groene Afslag zien we de dames in alle maten, geuren en kleuren langskomen, al paraderend of swingend.


Big Indian Summer sale

Álle Indian Summer kleding-items zijn 2 euro per stuk (meer doneren mag). Ook al zijn ze geen voorstander van sale; ze doen het tóch om de levenscyclus van de kledingstukken te verlengen. De opbrengsten investeren ze weer in de swapshop, zodat iedereen zo lang mogelijk kan blijven genieten van ruilkleding in het Gooi. En maken zo ruimte voor de herfst- en winterkleding.

Sustainable speeddating

Meet-and-greet. Ruilfanaten, vintage-fashionista’s, groene zielen en eco-business babes; kindred spirits unite! Laten we proosten op een groene toekomst.


Personal organizing

Ilaniet Snoek inspireert om lichter te leven en afstand te doen van spullen die niet gebruikt worden. Ze is holistisch organizer en helpt om te versimpelen en te verminderen. Zo creëert ze rust en ruimt in het hoofd en tegelijkertijd meer rust en ruimte voor de aarde. Op het event kun je op een laagdrempelige manier kennis met haar maken als opruimcoach. Ilaniet legt kort uit wat ze doet en wat ze voor jou zou kunnen betekenen, met haar visie op het verduurzamen van het leven. Ze geeft je een handige checklist mee zodat je meteen kunt beginnen met het opruimen en verduurzamen van jouw kledingkast.

Styling en kleuradvies

Nicole Cuppens is stylist en personal shopper. Ze vindt het heerlijk om vrouwen te helpen en ze te laten stralen in hun kleding. Ze creëert overzicht in je kledingkast en laat zien wat kleur, stijl en vorm voor iemand kunnen doen. Sneller, makkelijker en bewuster shoppen wordt met haar ‘a piece of cake’ én haar klantenkring doet daardoor minder miskopen. Hoe duurzaam is dat! Verder gaat Nicole voor je shoppen als je geen zin of tijd hebt en geeft ze workshops in kleur en stijl waarin je gezellig samen met vriendinnen, familie of collega’s aan de gang gaat. Nicole zal tijdens het event een paar speeddates over kleur hosten.


Handmade products

Moniek is een creatieveling met een missie. Met haar achtergrond als holistisch coach én haar brand Awearness wil ze gelijkgestemden bereiken die zich herkennen in haar innerlijke waarden: love and kindness, compassie, zorgen voor elkaar, harmonie en balans, samenwerking, zingeving, eerlijke producten en handel, respect voor de medemens, natuur en milieu. Al dan niet uit het omliggende veld van mindfulness, yoga en meditatie. In haar atelier geeft ze workshops waar samen mooie dingen maken vanuit gevoel op de voorgrond staat. Op het event presenteert ze samen met een aantal leerlingen haar creaties en wat je kunt maken van een simpel lapje stof.

Upcycling Projects

Ester van de Linde heeft sinds een paar jaar haar eigen naaiatelier en noemt zichzelf 'de naald die alle draadjes aan elkaar verbindt'. IlTiglio is een creatief naaiatelier dat unieke handgemaakte kledingstukken en (woon)accessoires maakt, vermaakt, repareert en ‘upcycled’ vanuit duurzaam en circulair oogmerk. Dit doet ze door textiel te hergebruiken en er een nieuw product van te maken: denk bijvoorbeeld aan een tas van denim of een scrunchie van restmateriaal. Wat jij graag gemaakt wil hebben, she makes it work. Ester doet dat zelf of met makers die ze verenigd heeft in het netwerk ‘Makers van Lelystad’. Tijdens de Groene Catwalk laat ze je graag zien van wat de mogelijkheden zijn met jouw 'oude' kleding.


Pre-loved kids clothing van FamFam en Cloffee

FamFam is het nieuwe platform in het Gooi dat het voor ouders makkelijker maakt om duurzaam om te gaan met baby- en kinderspullen, door het tweedehands te (ver)kopen in de buurt. Via de persoonlijke marktplaats FamFam worden liefdevol gebruikte kinderspullen lokaal doorgegeven. Zo hebben er in korte tijd al heel veel prachtige kinderkleren een tweede leven gekregen en ontstaan er leuke nieuwe contacten in de buurt.


Cloffee is de nieuwe duurzame hotspot voor kinderen in het centrum van Bussum. In de conceptstore aan de Nieuwe Brink shop je ‘preloved’ kinderkleding van de mooiste merken, duurzaam speelgoed en heerlijke koffie met wat lekkers. Tijdens het Groene Catwalk event krijg je vast een voorproefje!


Toekomst

De swapshop verhuist vanaf oktober naar De Groene Ruijter, een groene creatieve broedplaats in Bussum die zich richt op vergroting van de biodiversiteit en het zorgen voor werk. Ook zij willen werk maken van een groene toekomst. Ze krijgen daar, in ieder geval een half jaar, de ruimte om onze doelen na te streven. Natuurlijk hebben de dames dromen; de swapshop waar volop kleding geruild wordt. De ketting kledingruil voor dames, dames met een maatje meer én heren in het Gooi. Workshops, naaicursussen, upcycling projecten, een naaiatelier of naaicafé, duurzame seminars, vintage kleding en sustainable netwerkbijeenkomsten. Alles wat te maken heeft met de combinatie duurzaamheid en kleding zien zij als hun core business.


Foto modellen: Mommers Fotografie uit Naarden.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page