top of page

Artikel

Lokale circulaire ondernemers gezocht


Intersell uit Naarden heeft de circulaire badkamer ontwikkelt. Hiermee worden onder andere onnodige afvalbergen voorkomen. Intersell is een mooi voorbeeld van een lokale ondernemer die hogerop de circulaire ladder aan het klimmen is en tegelijkertijd nieuwe kansen ontwikkelt.


De bouwer uit Naarden richt zich voornamelijk op renovatie en onderhoud. Hendrik Kemphorst, directeur bij Intersell, ontwikkelde 'the circular bathroom'. Voor de circulaire badkamer is het bedrijf met innovatieve ideeën aan de slag gaan. Denk bijvoorbeeld aan hergebruik van afvalstoffen, zoals een douchewanden gemaakt van gerecyclede petflessen. Ook wordt ingezet op hergebruik. Bijvoorbeeld door wastafels, spiegels en kranen een tweede leven te geven. En werkt Intersell met keramische, zelfontworpen click-tegels. Deze zijn makkelijk om te maken, te demoneren en te hergebruiken.


Jaarlijks 800 kilo sloopafval per badkamer

Kemphorst heeft uitgerekend hoe hij met zijn onderneming een positieve impact kan maken. “In Nederland zijn er zijn 2,2 miljoen huurwoningen met badkamers. Deze worden gemiddeld elke 30 jaar vervangen. Dat zijn 73.000 badkamers per jaar die elk 800 kilo aan sloopafval veroorzaken. Per jaar is dat 60.000 ton afval!” Met de circulaire badkamer wil Intersell 100% circulair worden met als uiteindelijk doel meer CO2 op te nemen dan uit te stoten bij het bouwen of vernieuwen van badkamers.


Ben je ook een circulaire ondernemer uit Gooise Meren? Laat het ons weten! We komen graag in contact: info@samen-sneller-duurzaam.nl

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page