top of page

Bericht

College & workshops circulaire coaching voor bedrijven

Dinsdagavond 12 september geeft onze werkgroep circulaire economie een college over circulariteit en workshops over circulaire coaching bij bedrijven. Ons programma is samengesteld voor huidige Circulaire Coaches en voor inwoners die interesse hebben een Circulaire Coach te worden. Het is dus geen openbaar event. Onderaan dit artikel lees je hoe je je kunt opgeven als geïnteresseerde.​


Ons programma start op 12 september om 19.30 uur bij het Heart House op de Huizerweg 54 in Bussum maar je bent al welkom vanaf 19.00 uur. Onze kwartiermaker circulaire economie, Alje Kuiper, ​zal het drukke programma van deze avond in goede banen leiden. Wethouder Circulaire Economie Gooise Meren, Barbara Boudewijnse, vertelt meer over circulariteit in onze gemeente en over onze stichting Gerben Struik.

Rosa Pols.

Erna volgt het college over circulariteit, gegeven door Rosa Pols uit Bussum. Zij heeft 4 jaar gedoceerd op de Vrije Universiteit Amsterdam voor de afdeling milieuwetenschappen. Momenteel is ze duurzaamheidsversneller bij Bureau 2030. Hier helpt ze op pragmatische wijze overheden en bedrijven om de duurzaamheidsopgaven stapsgewijs concreet te maken om zo hun doelen te bereiken. Ernaast wil ze zich ook graag lokaal inzetten en heeft ze zich in het voorjaar aangesloten bij onze beweging. Wij zijn heel blij te melden dat Rosa sinds afgelopen juni tevens bestuurslid is van onze Stichting Gerben Struik.

Hoe kun je in een organisatie de circulariteit vergroten?

Rosa: “In onze huidige economie halen we materialen van de aarde, maken er producten van en gooien ze uiteindelijk weg als afval; het proces is lineair. In een circulaire economie daarentegen stoppen we in de productie van afval, hergebruiken we grondstoffen en zetten we in op langdurig gebruik van producten”.


"In dit college gaan we kort in op de theorie van de circulaire economie, de wet- en regelgeving vanuit Europa en Nederland waarbij we verder induiken op het Nationaal Programma Circulaire Economie. De tweede helft van het college gaat vooral over toepassing en voorbeelden. Aan de hand van een concreet voorbeeld bespreken we de R-ladder en we focussen op de verschillende manieren hoe je in een organisatie de circulariteit kan vergroten, denk aan inkoop, afval en design”.


Workshops voor beginnende en gevorderde Circulaire Coaches

Na het college is het tijd voor de workshops. Eén workshop is bestemd voor nieuwe Circulaire Coaches. Hierin leer je wat onze Circulaire Scan is en hoe je ermee kunt werken als je op bedrijfsbezoek gaat. De tweede workshop is voor de huidige circulaire coaches die al bedrijfsbezoeken hebben afgelegd. In deze workshop worden circulaire bedrijfscasussen uitgewerkt en besproken.

Geef je op voor de avond​

Heb je interesse om ook een circulaire coach te worden en wil je deelnemen aan ons programma op 12 september? Mail je motivatie naar info@ssdgm.nl


Bijeenkomsten 2023/2024

Elk kwartaal komen de Circulaire Coaches in de avond bij elkaar om zich meer te verdiepen en cases te bespreken. De data zijn:

  • 28 november 2023

  • 5 maart 2024

  • 4 juni 2024

  • 10 september 2024 en

  • 26 november 2024

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page