top of page

Artikel

De tegeltaxi haalt je gewipte tegels op


Onze gemeente doet dit jaar voor de eerste keer mee aan het Nationale Kampioenschap Tegelwippen. Gemeenten gaan met elkaar de strijd aan door inwoners zoveel mogelijk tegels uit de voor-, achter en/of geveltuin te laten halen. Goed voor de insecten, het is koeler op warme dagen én het ziet er veel mooier uit.


De gemeente biedt een helpende hand want sinds deze maand kun je je gewipte tegels gratis laten ophalen. Maandag 26 juni gaat de tegeltaxi voor de eerste keer rijden. Wil je dat deze dan bij jou langskomt? Geef je dan uiterlijk deze woensdag op. De taxi maakt elke maand tot en met oktober een rondje, kijk voor alle ophaaldata op gooisemeren.nl/duurzaamheid/tegeltaxi


Kijk op NK Tegelwippen als je inspiratie nodig hebt voor je gewipte stukje grond! Als je een geveltuintje wilt aanleggen, dus vóór je huis op gemeentegrond, moet je dat eerst aanvragen bij de gemeente via dit formulier. Heb je een huurhuis, dan moet je ook toestemming vragen aan de verhuurder.


Bij de Groene Ruijter op de De Ruijterlaan 24 in Bussum worden inheemse wilde planten gekweekt. Ze zijn iedere dinsdag en donderdag open van 09:00 tot 17:00 uur.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page