top of page

Artikel

Voetbalmaten knallen met zwerfvuil


Op het terrein van voetbalclub Muiden, pal naast de nieuwbouwwijk De Krijgsman, staat een gezellig honk waar leden van de club heel wat uurtjes doorbrengen. Een vaste groep komt elke maandagochtend bij elkaar om klusjes voor de club te doen. Vandaag worden de houten bankjes geolied die straks in de kleedkamers van de nieuwe sporthal komen te staan. De mannen, er is geen vrouw te bekennen, gaan ook elke maandag een uurtje of twee zwerfvuil opruimen rondom de velden en het gebied eromheen. Martin Gieling: "We komen gezellig bij elkaar, klussen wat er te klussen valt en na de koffie gaan we met knijpers en zakken troep in de buurt opruimen. Meestal zijn we met een mannetje of veertien en komen elke week weer met volle zakken terug op het honk".

Wat komen jullie het meest tegen? Ben Metze: "Ze fietsen van de Maxis naar de club, eten hun hamburgertje van de Burger King en gooien wat overblijft gewoon op de grond". Martin: "Ook vinden we veel van de Mcdonald's, lachgaspatronen en zilverpapiertjes".

Het is soms vechten tegen de bierkaai, want de volgende keer ligt er weer veel zwerfvuil. Maar niets doen is geen optie voor de mannen Ze gaan stug door met hun wekelijkse opruimactie. Geïnspireerd door Muienaar Adriaan van de Brink, die jarenlang in zijn eentje zwerfvuil heeft opgeruimd in Muiden, halen Ben en Martin ook nog eens elke maand in Muiden zwerfvuil op. Ben met de club Troeptrimmen Muiden van Eva Mars en Martin met zijn eigen club rondom de P.C. Hooftlaan in Muiden.

De werkgroep Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij, ondersteunt initiatiefnemers en zwerfvuilambassadeurs zoals de mannen van S.C. Muiden. Wil jij jouw straat of buurt adopteren of je aansluiten bij een bestaande reguliere actie? Meld je aan of neem contact op via: samensnellerduurzaamgooisemeren.nl/zwerfvuilvrij

Je staat niet alleen, inmiddels wordt in 66% van alle straten in Gooise Meren zwerfvuil door inwoners opgeruimd!

Fotobijschrift: Achterste rij, 4e van links Ben Metze en Martin Gieling 4e van rechts.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page