top of page

Artikel

Bespaar door verlagen CV temperatuur


Sinds de zet 'm op 60 campagne vorig jaar van energiecoöperatie Wattnu hebben al heel wat inwoners de temperatuur van de CV ketel thuis verlaagt naar 60 graden. Het kost je één minuut om je ketel op 60 graden te zetten en daarmee bespaar je tot wel 60 euro per jaar. Bovendien scheelt deze snelle besparing veel gas, dus CO2.

Miel Janssen van Wattnu en wethouder duurzaamheid Boudewijnse.

De meeste mensen weten niet dat CV-ketels standaard op de veel hogere fabrieksinstelling staan van 80 graden, maar veel efficiënter werken onder de 60 graden, zonder verlies van comfort. Alleen de temperatuur van het water in de radiatoren wordt verlaagd en niet van het tap- en douchewater. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een koude douche.


Op de website zetmop60.nl staat voor iedere CV-ketel een korte instructievideo, zodat je het makkelijk zelf kan doen. Mocht het je zelf niet lukken, dan helpen installateurs die zijn aangesloten bij Techniek Nederland of de energiecoaches van Wattnu je ook graag. DEEL JE ERVARING EN MAAK KANS OP EEN PRIJS

Wattnu is heel benieuwd naar ZET’MOP60-ervaringen van bewoners. En roept op om deze, liefst met foto, te mailen naar energiecoach@wattnu.org. Inzenders maken kans op 1 van de 10 klaar-voor-de-winter-pakketten t.w.v. €100. Op Wattnu kun je al flink wat ervaringen van inwoners van Gooise Meren lezen.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page