Demo locatie groen: de Groene Ruijter


Het team van de Groene Ruyter op de Broedplaats Gooise Meren tijdens de aanleg van de biodiverse  geveltuin.

Op het terrein van de Broedplaats Gooise Meren in Bussum verrijst weer een bijzonder initiatief. Nadat de voormalige school heeft gediend als inzamel- en uitgiftepunt van kleding en huisraad voor nieuwkomers via Elk Gooisch Matras komt van Pas heeft de school een nieuwe bestemming gekregen. Op de Groene Ruijter, zoals de locatie nu heet, heeft Karen van Schothorst van Echinops met hulp van vele deskundigen als Martin Stevens van Kas&Co en Thijn Westermann een ontwerp gemaakt waar alle soorten tuinen en gevels in verwerkt zit.


David Kroupa en Girmay hebben de gevelconstructie gemaakt van gerecyclede buizen en stangen en Karen heeft met andere vrijwilligers als Onno en Marsha van den Bosch de beplanting aangebracht. In het nieuwe jaar is het de bedoeling dat je de Groene Ruijter kunt bezoeken om inspiratie op te doen om je tuin en gevel(s) meer meer biodivers te maken. Je kunt advies op maat krijgen van het GreenTeam of samen om zelf aan de slag te gaan maar ook lokale hoveniers en landschapsarchitecten inhuren. Zodra er meer informatie is laten we dat weten. Wil je contact met dit initiatief, stuur dan een mail naar post@altijdwerkplaats.nl

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

wijkambassadeur_edited.jpg

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.