top of page

Artikel

Repareer, vermaak & upcycle als een pro

De Marktmeisjes pakken deze zondag 26 mei van 10.00-15.00 weer uit met een grote preloved (kinder)kleding- en speelgoedmarkt. Heel bijzonder is dat je deze editie ook kleding re- en upcycle workshops kunt volgen van Geweldig Goed uit Bussum.


Afgelopen najaar zijn Bussumers Valerie Latul en Ymke Brusse gestart met De Marktmeisjes omdat ze een goede preloved markt in Het Gooi misten. Na twee goed bezochte edities zijn ze een samenwerking aangegaan met naaiatelier Geweldig Goed. Daar kun je heel veel stoffen en accessoires kopen met het GOTS keurmerk. Een internationaal keurmerk dat beoordeelt of textiel milieuvriendelijk en sociaal verantwoord geproduceerd is.


vrouw achter toonbank
Eigenaresse Isabelle van Geweldig Goed

Marktmeisje Valerie: "Om onze preloved kleding- en speelgoedmarkt een nog groener karakter te geven, werken we voor deze editie samen met creatieve hotspot & naaiwinkel 'Geweldig Goed' uit Bussum. Zij zijn geweldig goed bezig op het gebied van duurzaamheid en dus een supergoede match met De Marktmeisjes".


Zondag kun je verschillende workshops volgen waarbij je je eigen kleding kunt repareren of dat saaie jasje waar je al zo lang op uitgekeken bent weer helemaal je lievelings maakt. De workshops reserveer je op geweldiggoed.nl/product-categorie/workshops/naaien


De preloved kleding-, speelgoed markt en workshops vinden van 10-15 uur plaats op het terrein van De Groene Afslag op de Amersfoortsestraatweg 117 in Laren, nét over de gemeentegrens van Gooise Meren. Het vega(n) restaurant daar is trouwens geweldig én zondag geopend.


Zelf een Marktmeisje worden?

Liefkozend worden de vrouwen die een kraam bemannen Marktmeisjes genoemd. Voor deze editie zijn er geen kramen meer beschikbaar maar wil je een Marktmeisje worden? Mail Ymke en Valerie of dm ze via de_marktmeisjes op Instagram.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page