top of page

Artikel

Petitie alternatieven zonnegeluidswal


Buurtvereniging Naarderbos en onze gemeente zijn al een aantal jaar bezig om een zonnegeluidswal (geluidswal met zonnepanelen) te realiseren om geluidsoverlast van de A1 te verminderen. Dat 'samen sneller verduurzamen' niet altijd makkelijk is bewijst de petitie van Stichting Groen Muiderberg voor onderzoek van alle mogelijke alternatieven zodat er zo min mogelijk bomen gekapt hoeven te worden.


Onze beweging ondersteunt zowel de motivatie van de oproep tegen het kappen van de bomen, als de motivatie voor de energie opwekkende, nieuwe geluidswal voor de wijk Naarderbos. Onze kwartiermaker heeft gepoogd de partijen dichter bij elkaar te brengen om te onderzoeken of er gezamenlijke oplossing mogelijk is. Maar het staat 'natuurlijk' iedere inwoner of initiatiefnemer vrij om haar eigen manier te vinden. De status is nu dat we beide initiatieven een warm hart toedragen en wellicht kan er in de nabije toekomst toch nog een win-win gevonden worden.


Discussie over wat mag wijken voor energietransitie

Thijn Westermann van stichting Groen Muiderberg: "Wij willen bijdragen aan de discussie die op gang moet komen over wat er wel en niet mag wijken aan landschap, natuur of bomen voor de energietransitie. Het is goed om na te denken over de enorme impact die hoogspanningsmasten, transformatorhuizen, zonneweides, zonnegeluidswallen en windmolens op ons landschap gaan hebben. Moeten we niet eens écht gaan minderen in plaats van dassenburchten, bomen en Natura 2000 gebieden op te offeren?"


Petitie en dossier gemeente

De petitie kan hier getekend worden. Het dossier Zonnegeluidswal Naarderbos van de gemeente Gooise Meren is hier te lezen.

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page