top of page

Artikel

Schoonschepactie Naarden 10 oktober


UPDATE 10 OKTOBER: de Cleanup was een groot succes. Twee honden, 27 vaartuigen en 25 wandelaars hebben afgelopen zondag honderden kilo’s afval uit het water opgevist. Wil je meedoen aan een volgende Cleanup? Geef je op via info@watercleanup.nl

 

Na de eerste Water Cleanup, rondom Muiden en Muiderberg dit voorjaar, gooit het team van de Water Cleanup de trossen weer los. Organisatoren Feye van Olden, Matthijs Siers en Petra Olgers richten hun schepnetten dit keer op het waterrijke Naarden op zondag 10 oktober.


Het gezamenlijk doel is het terugdringen van plastic troep in het water én meer bewustwording creëren. Het team roept zoveel mogelijk watersporters en watersportverenigingen op om mee te doen met de schoonschepactie. "Het watersportseizoen loopt ten einde en na een paar mooie nazomerse weken ligt er troep in het water. Het is goed om daar met alle watersporters bij stil te staan en samen de boel schoon te scheppen. Zo houden we onze waterrijke omgeving aantrekkelijk", aldus Petra.


DOE MEE MET GEORGANISEERDE ACTIES OF SCHEP/PRIK INDIVIDUEEL

Onder de deelnemers bevinden zich onder meer zeilers, roeiers en vele suppers. Feye, ook actief als zwerfvuilambassadeur van zijn straat, vertelt dat het enthousiasme om te participeren groot is. "Surf- en skatewinkel Kiboco uit Bussum en de Naardense supverhuur Suppen in Naarden doen beiden mee met verschillende soorten supboards. De supclubs stellen zelfs een aantal boards beschikbaar voor mensen die zich hierbij willen aansluiten. Gaaf toch!" Vestingvaart Naarden organiseert een speciale ‘Plastic-Soup-Vaart’ met deelnemers vanuit de Lions Club Naarden. Ook hierbij is een mogelijkheid je aan te sluiten. Onder begeleiding van zwerfvuilambassadeur Freek Eshuis laten de ‘troeptrimmers’ zich deze dag afzetten op de vestingeilanden, waar veel zwerfafval ligt.


WATERSCHAP EN BURGEMEESTER TRAPPEN AF

De Water Cleanup Naarden valt samen met de laatste dag van de landelijke waterbazen campagne ‘Scheppen voor schoon water’ van de Waterschappen. De officiële aftrap om 11 uur wordt verricht door Peter Smit, dagelijks bestuurder van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht én onze burgemeester Han ter Heegde. De bestuurders stappen daarna in een bootje om zelf ook mee te scheppen. De Water Cleanup Naarden start om 11 uur aan de Nieuwe Haven in Naarden Vesting.


MELD JE AAN EN MAAK KANS OP EEN SUP

Doe jij ook mee? Aanmelden kan via de website: watercleanup.nl. Deelnemers kunnen zelf kiezen waar ze met een eigen sup, bootje of kano aan de slag gaan. Afvalprikken al wandelend langs de oevers wordt ook erg gewaardeerd.


Deelnemers die hun ‘vangst’ registeren in de Litterati app met de code ‘WATERBAZEN’ maken ook nog eens kans op het winnen van een sup. Hoe dat precies werkt is te lezen op de website van de Water Cleanup of op WATERBAZEN.

Lees hier over de vorige Water Cleanup.


RUIM ZWERFVUIL OP IN JE EIGEN STRAAT OF BUURT

De Water Cleanup Naarden is onderdeel van ons initiatief om Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij te krijgen. Dit doen we samen met inwoners, scholen, ondernemers, de gemeente en organisaties. Inmiddels wordt meer dan de helft van de 655 straten in Gooise Meren zwerfafval opgeruimd door inwoners. Meer over dit initiatief vind je hier.


Foto: Matthijs Siers

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page