GEEF JE HIER OP ALS ZWERFVUILAMBASSADEUR VAN JOUW STRAAT OF BUURT

Inmiddels heeft al meer dan de helft van alle 697 straten in Gooise Meren een ambassadeur. Geef je ook op en maak een verschil.
FINAL LOGO.png
zwerfafval bingo kaart.jpg

ZET ZWERFVUIL OM IN DATA

Het kost tijd om met een telefoon in je hand, foto's van zwerfafval te maken. Tenslotte wil je zoveel mogelijk afval verzamelen. Toch is het goed als het gedocumenteerd wordt zodat fabrikanten inzicht krijgen in wat ze aan zwerfvuil veroorzaken.

LOKALE UITDAGINGEN IN DE LITTERATI APP

Er staan al een aantal lokale uitdagingen in de app. De Litterati app download je in de app store op je smartphone. Gewoon Litterati typen, dan zie je de app verschijnen. Wil je mee doen aan de uitdaging van onze beweging? Voer dan de code 680455 in.

wijkambassadeur_edited.jpg
Prins Hendrikkwartier zwerfvuil actie.jp
Opgehaald zwerfvuil door leerlingen van

Lydia: "Wij zijn er lekker even uit en ruimen ondertussen rommel op. Kleine moeite toch".

Barbara: "1x per maand ruimen we samen de buurt op. Fijn om in een opgeruimde buurt te wonen en je hoort meteen wat er speelt".

Leerling Wellantcollege: "Met de mentorklas ruimen we 1x per week de snoeproute op. Dat is geen straf ik wil  niet dat al dat plastic op straat zwerft". 

zwerfvuilactie troeptrimmen bussum
CHECK HIER OF JOUW STRAAT AL EEN ZWERFVUILAMBASSADEUR HEEFT
Screenshot 2021-09-21 12.28.01.png

Zwerfvuil ambassadeurs adopteren een of meerdere straten in de buurt waar ze wonen en die houden ze zelf of met een aantal andere vrijwilligers schoon. In de praktijk betekent dit dat zo'n één keer per maand de straat of buurt wordt opgeruimd.

 

Een van de taken van de gemeente is het schoonhouden van de straten, maar dat kunnen ze nooit alleen en voor 100%. Er blijft altijd iets van zwerfvuil op de straten, maar de ambassadeurs helpen mee om dat laatste restje zwerfafval op te ruimen. ​

WAT IS EEN ZWERFVUILAMBASADEUR?

@GOOISEMERENZWERFVUILVRIJ OP SOCIAL MEDIA
Graag willen wij de mensen die meehelpen om Gooise Meren zwerfafvalvrij te krijgen, een podium geven. Zou je de tag @gooisemerenzwerfvuilvrij in je bericht willen plaatsen over je opruimactie. Als je de hashtag #gmzwerfvuilvrij gebruikt bij je post kunnen wij het makkelijker delen!

ZWERFVUIL OPRUIMEN & CORONA

NL schoon heeft in samenwerking met het RIVM een aantal richtlijnen opgesteld om veilig afval op te ruimen. De meest belangrijke zijn:

  • Blijf uit de buurt van kwetsbare mensen.

  • Draag altijd (tuin) handschoenen. Of gebruik een grijper. Deze kun je in bruikleen krijgen van de gemeente als je zwerfvuilambassadeur wordt.

Alle richtlijnen vind je hier.